Izvor: Politika | Nedelja, 02.12.2018.| 13:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi rok za završetak obnove Balkanske ulice 7. decembar

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Obnova Balkanske ulice u delu od Ulice Gavrila Principa do Kraljice Natalije posle gotovo pet meseci biće završena 7. decembra, rekao je Politici zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Glavni razlog za gotovo dvomesečno probijanje prvobitno najavljenog roka, koji je najviše nevolja doneo vlasnicima lokala, jesu instalacije.

– Radovi su potrajali nešto duže jer se ispostavilo da mora da se uradi kompletna rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacionih cevi koja uopšte nije bila prvobitno planirana – ističe Vesić.

Na osnovu slike iz Balkanske može se zaključiti da je ostalo da se do najavljenog roka postave preostale ploče na trotoaru i da se na tom delu ulice srede šahtovi.

Da majstorima "vide leđa2 već duže najviše žele vozači, kojima je ova ulica odlična prečica između Savskog amfiteatra i centra grada, ali i vlasnici lokala. Kako podseća Vesić, svim trgovcima i zanatlijama koji se nalaze u gradskom poslovnom prostoru u toku radova omogućeno je da ne plaćaju zakupnine.

– Plaćanja su, posle dogovora sa Poreskom upravom, oslobođeni i oni koji plaćaju paušalno. I jedni i drugi su oslobođeni upravo zato što nisu radili – naglašava Vesić.

Zamenik gradonačelnika ističe da će naredne godine, pošto Zavod za zaštitu spomenika uradi kompletan projekat, početi sređivanje lokala u Balkanskoj. Osim toga, u dogovoru sa Zavodom grad ima nameru i da ovu ulicu proglasi zonom starih zanata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.