NavMenu

Rok za otkup potraživanja pet banaka u stečaju produžen do 7. februara 2019.

Izvor: Tanjug Nedelja, 02.12.2018. 16:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo finansija Srbije produžilo je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za otkup potraživanja pet banaka u stečaju. Rok je pomeren za 7. februar 2019. godine, a do sada je zahtev za učešće u ovom procesu dostavilo 10 potencijalnih investitora, izjavio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali.

Raniji rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju starih potraživanja pet banaka u stečaju bio je 7. decembar ove godine.

Agencija za osiguranje depozita objavila je u oktobru poziv za ustupanje potraživanja (prodaju) portfelja banaka u stečaju, kao i potraživanja u ime i za račun Republike Srbije, u iznosu od oko 240 mil EUR.

U pitanju su PB Agrobanka Beograd, Nova Agrobanka, Univerzal banka, Privredna banka i Razvojna banka Vojvodine.

- Izražen je izuzetan interes renomiranih međunarodnih i regionalnih finansijskih kompanija i institucija - investitora, koji se profesionalno bave poslovima otkupa potraživanja. Do sada je formalni zahtev za učešće u procesu dostavilo 10 potencijalnih investitora, a najavljeni su i novi - kaže ministar finansija.

Odluka o produženju roka je, ističe Mali, doneta kako bi se svim zainteresovanim učesnicima omogućilo adekvatno vreme za analizu ponuđenog portfolija, NPL-ova na prodaju.

Kako dodaje, odluka o produženju roka je doneta s obzirom na to da je u pitanju "neophodna i kompleksna faza procesa za svakog investitora pre donošenja odluke o konačnoj ponudi za kupovinu. Na ovaj način će se omogućiti maksimalna konkurentnost celog procesa", kaže Mali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.