NavMenu

Završena rekonstrukcija stadiona u Subotici - Uskoro novo ruho i objekta u Zrenjaninu

Izvor: RTV Nedelja, 02.12.2018. 16:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon četiri decenije čekanja, završena je prva velika rekonstrukcija gradskog stadiona u Subotici. Obišli su ga predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Odluka o rekonstrukciji doneta je na zajedničkoj sednici dveju vlada, a u novu atletsku stazu, svlačionice i travnatu podlogu uloženo je 90 miliona dinara.

Nekada rupe na tartanu atletske staze prilikom svakog pljuska, a sada najsavremenija travnata i atletska podloga u zemlji. Nekada su domaće utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope igrane u gostima, a danas klubovi pod imenom Jovana Mikića Spartaka imaju dom za ponos.

- Siguran sam da će ubuduće naši sugrađani biti svedoci velikih evropskih takmičenja, jer kako i ženski, tako i muški fudbalski klub su nešto čime se ovaj grad diči - ističe gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

To je jedan od projekata dogovorenih za finansiranje na zajedničkoj sednici Pokrajinske i Republičke Vlade. Osim rekonstrukcije stadiona u Subotici, radiće se i na stadionu u Zrenjaninu.

- Sada ne smemo stati. Gradska uprava Subotice priprema projekat za rekonstrukciju tribina, za rekonstrukciju svega onog što još nije urađeno i ja verujem da u narednih godinu ili dve možemo i u toj drugoj, verovatno poslednjoj fazi, realizovati poslove koji će u potpunosti rekonstruisati ceo stadion - naglašava predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović.

Pošto je stadion rekonstruisan, Subotica može da se kandiduje za domaćina fudbalskih i atletskih takmičenja, ali i da razvija sportski turizam.

- Želimo da strani sportisti dolaze u Srbiju, u Suboticu, da treniraju sa našim šampionima, da treniraju sa Davorom Štefanekom, da treniraju sa svim ostalim sportistima, da ovde borave i da ovde uče od naših najboljih i najkvalitetnijih ljudi, a mislim da su to sportisti - smatra ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Nakon što su postavljeni reflektori, sređena atletska staza, svlačionice i travnata podloga, sledi postavljanje novog LED semafora, koji je obezbedio Fudbalski savez Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.