NavMenu

Qatari Diar gradi luksuzni turistički kompleks kod Tivta - Investicija vredna 270 mil EUR

Izvor: Cafe Del Montenegro Petak, 30.11.2018. 11:34
Komentari
Podeli
(Foto: Daxiao Productions/shutterstock.com)
Katarska kompanija Qatari Diar izgradiće u zaleđu uvale Pržna u Krtolima kod Tivta ekskluzivni turistički kompleks, vredan 270 mil EUR. Ovo je najavljeno na sastanku crnogorskog predsednika Vlade Duška Markovića sa predstavnicima te kompanije, na čelu sa izvršnim direktorom Abdulom Bin Hamadom Alatijahom.

Iz Vlade su saopštili da je kompanija deo katarskog državnog investicionog fonda i sa svoje tri podružnice raspoređene na tri kontinenta trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrednosti više od 35 mlrd USD u 24 zemlje širom sveta. Od 2010. godine vlasnici su 270.000 kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržna.

- Naglasili su svoju posvećenost realizaciji ove investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta - navode u Vladi.


Marković je kazao da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vredni više od 4 mlrd EUR, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unapređenje investicionog ambijenta.

On je istakao i da su u Crnoj Gori vrata otvorena svim kredibilnim investitorima od kojih se ne očekuje samo novac, već i prenošenje iskustava u poslovanju i upravljanju. Izrazio je i zadovoljstvo najavom započinjanja ovog razvojnog projekta i dao uverenje da će ovakvi projekti uvek nailaziti na punu podršku države, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.