Izvor: Beta | Nedelja, 02.12.2018.| 16:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi sistem upisa nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda kontroliše rad državnih službenika

Ilustracija (Foto: Atstock Productions /shutterstock.com)
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je u petak (30. novembra 2018. godine) da je uveden novi sistem upisa nepokretnosti u katastar kojim se omogućava kontrola rada funkcionera u Srbiji i državnih službenika.

Zahvaljujući savremenim digitalnim tehnologijama sistem omogućava primenu sistemskih antikoruptivnih mera i doprinosi postizanju boljih rezultata i sprečavanju prevara, navodi se u saopštenju.

Direktor RGZ Borko Drašković rekao je da je u cilju transparentnog rada katastra neophodno da o svakoj preduzetoj radnji postoji pisani dokaz.

- Sa licima zaposlenim u državnim organima i jedinicama lokalne samouprave, javnim preduzećima, kao i javnim beležnicima i javnim izvršiteljima, komunikacija se obavlja isključivo pisanim putem - kazao je Drašković.

Građani više ne moraju da čekaju u redovima u katastrima jer je uspostavljen eŠalter koji od 1. jula ove godine koriste kancelarije javnog beležnika čija je obaveza da rade elektronsku dostavu isprava koje se odnose na poslove upisa nepokretnosti.

Korišćenjem aplikacije "Promet nepokretnosti" notari su nadležnim službama u katastru dostavili 85.001 ispravu od kojih je obustavljeno samo 5,81%, piše u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.