NavMenu

Za bolje planiranje budžeta - "Skytec" u saradnji sa "Energodatom" i "Bel IT" ponudio novu uslugu na srpskom tržištu

Izvor: eKapija Sreda, 29.04.2009. 09:52
Komentari
Podeli

Vojkan RadakVojkan Radak

Austrijska kompanija "Skytec", želeći da proširi posao na Adriatik regiju, sklopila je partnerstvo sa srpskim kompanijama "Energodata" i "Bel IT". Zajednički projekti biće prvenstveno usmereni na planiranje budžeta budućih klijenata, pomoću "Essbase" (jednog od trenutno najkorišćenijih business intelligence alata). Business Intelligence (BI) omogućava brz uvid u najrazličitije aspekte poslovanja vašeg preduzeća i prepoznavanje potreba klijenata i tržišta.

- Sa "Energodatom" smo sklopili aktivno, bilateralno partnerstvo što znači da će stručnjaci iz "Skytec" biti angažovani na zajedničkim projektima u Srbiji, da ćemo vremenom naučiti da radimo zajedno i da ćemo na velikim projektima koje, inače, radi "Skytec" angažovati ljude odavde. "Energodatu" smo izabrali za saradnju jer je ima iskustva u radu sa "hyperion essbase" kompanije "Oracle". U tom partnerstvu mi nudimo metodologiju BI projekta, u kojima imamo mnogo iskustva – rekao je u intervjuu za "eKapiju" Vojkan Radak, managing consultant data integration, koji je inače do sada uradio 14 sličnih projekata.

Prema njegovim rečima, "Skytec" zajedno sa partnerima, nudi drugim kompanijama planiranje budžeta kompanije na osnovu istorijskih podataka, uglavnom pomoću "Essbase".

Vojkan RadakVojkan Radak

- Da bi neka kompanija potpuno shvatila šta mi radimo i koliko je planiranje budžeta korisno za poslovanje, mi joj predstavimo nešto što smo nazvali "5 dana Essbase sa Vašim podacima". Za pet dana na osnovu podataka firme i naše metodologije predstavimo projekat planiranja budžeta za konkretnu firmu. Ako klijent pristane na sardnju onda realizujemo taj projekat planiranja budžeta - objasnio je Radak.

Planiranje i realizacija projekata pomoću "Essbase" obično košta nekoliko desetina hiljada evra, a traje od 3 do 9 meseci što zavisi od veličine firme. Kada se pokrene projekat, stručnjaci za business intelligence iz "Skytec" dolaze jednom nedeljno da prate realizaciju, a za realizaciju su zaduženi partneri iz Srbije.

- Ušli smo u partnerstvo i sa kompanijom "Bel IT" koja nema iskustva u business inteligence projektima, ali imaju korisnike koji su zainteresovani za ovo što mi radimo – rekao je Radak.

On je najavio da će i sve tri kompanije stupiti u neku vrstu partnerstva kako bi pokrili što šire tržište.

- U maju će "Energodata" organizovati sastanak na kome ćemo predstaviti naše partnerstvo u prisutvu predstavnika 20 do 30 kompanija. Do sada je nekoliko kompanija izrazilo interesovanje za saradnju. U Srbiji postoji problemi pri realizaciji takvog projekta jer se živi i radi od danas do sutra bez nekih dugoročnih planova. Zbog toga je srpsko tržište izazov za našu kompaniju. Do sada smo sve probleme vezane za budžet neke kompanije uspešno rešavali – rekao je Radak.

Iz "Skytec" su najavili da pregovaraju sklapanje partnerstva i sa hrvatskom kompanijom "IN2".

Osim business intelligence, "Skytec" pruža i usluge: business aplication, IT operation i IT managment.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.