Izvor: eKapija | Sreda, 28.11.2018.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jedinstven projekat kompanije Terra Srbija - Bager amfibija za čišćenje kanala, jezera i ribnjaka

Bager amfibija
Kompanija TERRA Beograd, kao deo TERRA Grupe, predstavila je jedinstveni bager amfibiju za za čišćenje kanala, jezera i ribnjaka. TERRA je, inače, generalni zastupnik i ovlašćeni serviser za područje Srbije renomiranih svetskih brendova građevinske i industrijske mehanizacije, kako što su JCB, Sennebogen - Green line, Magni, Rubble Master i Allround.

O novom projektu eKapija je razgovarala sa Aleksandrom Vranešom, operativnim menadžerom TERRA Srbija.

- Sveobuhvatna paleta mašina svetskih proizvođača koje zastupa TERRA Srbija omogućava izbor odgovarajućeg proizvoda za specifične potrebe ali i prilagođavanja proizvoda secifičnim zahtevima klijenata. Tako je nastao i jedinstven projekat bagera-amfibije, koji je za potrebe PTP Dubrava iz Bajmoka nedavno konstruisan. Radi se o bageru guseničaru JCB 220koji je namenski za ovaj projekat proizveden u fabrici JCB u Stafordširu (Staffordshire) u Engleskoj bez donjeg podstroja, a servisni tim TERRA Srbija ga je montirao na posebnu ponton-amfibiju. Stubovi na pontonu mogu da se fiksiraju na dubini do 7 metara i tako stabilizuju ponton na vodi, pa je moguć dohvat kašikom i u vodi do 15,6 m dubine - priča Vraneš za naš portal.

Kako je istakao, ovim rešenjem je omogućeno da bager može da se kreće i po kopnu i u vodi, što mu daje posebnu fleksibilnost i višestruko povećava primenu i produktivnost.

- Idealan za delatnost vodoprivrednih preduzeća gde može da se koristi za čišćenje vodo-kanala, jezera, ribnjaka... gde nije moguć dohvat sa kopna.

Kako kaže Vraneš, za bager-amfibiju već postoji veliko interesovanje, kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje.

- Zbog toga TERRA Srbija planira da u martu 2019. organizuje Demo dan gde će biti predstavljene sve tehničke mogućnosti ovog i sličnih bagera. TERRA grupa će ovaj jedinstven bager posebnom kampanjom predstaviti na tržištima zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope gde ima svoje podružnice.

Vraneš ističe da je zadovoljstvo korisnika u fokusu TERRA grupe, pa se pored visokog kvaliteta mašina svetskih proizvođača koje zastupa, poseban akcenat stavlja na stručnost zaposlenih i stalno poboljšanje kvaliteta usluga servisiranja i održavanja građevinske mehanizacija.

- Organizacija TERRA Grupe je prilagođena da pruži profesionalnu podršku korisnicima tokom čitavog životnog ciklusa mašina. Optimalno skladištenje rezervnih delova i veliki broj vozila u svim zemljama garantuju brzu dostupnost. Kvalitet usluge i fokusiranost na korisnike je potvrđen i standardom kvaliteta ISO 9001 (ISO 9001:2015), koji TERRA Srbija uvela joj 2009. godine.

Kompanija TERRA Grupa jedan je od lidera u oblasti građevinskih i industrijskih mašina. Sa više od 400 zaposlenih, u 36 prodajnih mesta u 13 zemalja Centralne i Istočne Evrope TERRA pruža optimalnu podršku partnerima na ovim tržištima.

D. Obradović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.