NavMenu

Otvoren Nacionalni kontakt centar RFZO

Izvor: eKapija Utorak, 27.11.2018. 19:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: chainarong06/shutterstock.com)Ilustracija
Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) otvorio je u utorak (27. novembra 2018. godine) Nacionalni kontakt centar, gde će osiguranici telefonskim pozivom moći da dobiju sve neophodne informacije o svojim pravima iz domena zdravstvenog osiguranja. Kako se navodi na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, reč je o podacima o zdravstvenim karticama, listama čekanja, lečenju u inostranstvu i zdravstvenom i putnom osiguranju, koje građani mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 0700 333 443, 011 735 0 900 i 011 2053 683.

Direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić objasnila je da će osiguranici sve informacije u vezi sa zdravstvenim osiguranjem ubuduće dobijati samo preko Nacionalnog kontakt centra, gde će im na raspolaganju biti 40 operatera, a odgovor će dobijati istog momenta.

Ukoliko se dogodi da operater nije u mogućnosti da odgovori na postavljeno pitanje, osiguranik će dobiti odgovor u roku od 24 časa mejlom ili telefonskim putem, rekla je Škodrić.

U proteklih mesec dana radila je info-linija za lečenje osiguranika u inostranstvu, koja je dnevno imala u proseku 80 poziva.

Direktor IT sektora RFZO Marko Jovanović istakao je da vreme trajanja poziva nije ograničeno, jer su pitanja osiguranika kompleksna i mora im se dozvoliti da iznesu ceo slučaj. On je objasnio da su operateri koji trenutno rade u kontakt centru podeljeni po sektorima, pošto RFZO pruža širok broj usluga.


Poziv na broj 0700 333 443 tarifira se po ceni lokalnog poziva fiksne telefonije, a to znači da ukoliko osiguranik zove iz Niša ili Užica tarifira mu se kao da zove svog komšiju. Poziv na broj 011 735 0900 namenjen je pozivima iz mobilnih mreža i pozivima iz inostranstva i cene su kao kada se zove putem mobilnog telefona. Sve informacije za lečenje u inostranstvu mogu se dobiti na broj telefona 011 2053 683.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.