NavMenu

Održan XV Forum hotelijera na Zlatiboru - Dodeljena priznanja "Ambasadori dobre usluge"

Izvor: turistički svet Utorak, 27.11.2018. 14:55
Komentari
Podeli
Forum hotelijera (Foto: Siniša Živković)Forum hotelijera
Jubilarni XV Forum hotelijera održan je od 23. do 25. novembra 2018. u Grand Hotelu Tornik na Zlatiboru, u organizaciji redakcije časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam "Turistički svet", a uz institucionalnu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Univerziteta Singidunum i Privredne komore Srbije.

Događaj je okupio mnoštvo onih koji nešto znače u hotelskoj industriji naše zemlje, ali i goste iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Uz veliki trud i sinergiju svih zaposlenih u ALCO Group, ovaj gala događaj protekao je u sjajnoj radnoj i svečanoj atmosferi.

Četiri izuzetna, dobro posećena panela, sa vrlo aktuelnim temama i reprezentativnim panelistima, okupila su ljude iz hotelskog biznisa i prateće privrede koji su otvoreno postavljali pitanja vezana za najbolnije probleme u industriji, tražeći od panelista da bez uvijanja predlože konkretna rešenja. Sa učesnicima Foruma dragocena iskustva i dileme podelili su ugledni investitori, ali i hotelijeri, konsultanti, predstavnici akademske elite, resornih ministarstava, profesionalnih udruženja iz Srbije i regiona... a sve u okviru glavne teme Foruma: "Na putu od vizije do realizacije".

Kako je nedostatak kompetentnih stručnih kadrova, kao i radne snage generalno, već sada jedan od regionalno, i najverovatnije dugoročno, najakutnijih problema hotelske industrije - u fokusu XV Foruma hotelijera bila je upravo tema vezana za obrazovanje kadrova, pa je i panel na temu "NOVO vreme, NOVO znanje, NOVI ljudi", bio jedan od udarnih na ovom forumu.

Prava "bitka" argumentima mogla se čuti na drugom panelu sa izuzetno stručnom temom "Institucionalna podrška nosiocima razvoja hotelske industrije", u kojem su kao panelisti učestvovali predstavnici resornog ministarstva, Privredne komore Srbije, resornog udruženja i TOS-a.

Konstruktivna razmena mišljenja čula se i na četvrtom panelu sa temom "Realizatori vizije između čekića i nakovnja", u kojem su učestvovali GM-ovi elitnih hotela, koji su govorilo vrlo inspirativno o uticaju vlasnika i idejama koje njihov visoki menadžment hotela mora da sprovede, često, čak i ako se sa njima ne slaže u potpunosti. Vruća tema, a panelisti bez dlake na jeziku, učinili su da jubilarni Forum hotelijera dobije završnicu kakvu niko nije očekivao zahvaljujući izuzetnim govornicima koji su uspeli da ovoj za sve menadžere teškoj temi daju originalan pečat humora.

(Foto: Siniša Živković)
(Priznanje za Miroljuba Aleksića) Proglašeni novi "Ambasadori dobre usluge"

Na dvodnevnom događaju proglašeni su i novi "Ambasadori dobre usluge". O dobitnicima priznanja odlučivao je šestočlani stručni žiri, kojim je predsedavao prof. dr Slobodan Unković, emeritus Univerziteta Singidunum. Najveće priznanje, Orden "Ambasadora dobre usluge" I reda - za investiciju godine, dobio je Miroljub Aleksić, predsednik ALCO Group. Ovo najveće priznanje u Srbiji u hotelskoj industriji, koje su dosad dobili samo prof. dr Slobodan Unković i Novak Đoković, Miroljubu Aleksiću uručio je dr Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam u resornom ministarstvu.

- U svetu se stvari pomeraju i menjaju jako brzo. Nekada je trebalo da prođu decenije kako bi se sa jednog koncepta prešlo na drugi. Danas imamo mnoštvo arhitekata, velike i velelepne rizorte. Jednom rečju, mašta ljudska je bezgranična, a vizionari stalno pomeraju standarde. Mislim da i mi imamo pravo na velike snove, da ispratimo to što oni čine, ako ne i bolje, što smo ovim hotelom, sigurno jednim od najlepših u regionu, i dokazali - izjavio je neposredno po uručenju priznanja za Turistički svet Miroljub Aleksić.

Živorad Vasić, IHG regionalni menadžer, proglašen je za "Ambasadora dobre usluge" u kategoriji "Lider hotelske industrije 2018", a priznanje "Mladi menadžer godine" pripalo je Mileni Milenković, direktoru hotela Junior u Brzeću. Priznanje za najbolji hotel u 2018. u kategoriji "Hotel godine" osvojio je hotel Saint Ten. Za najuspešniji hotelski tim sektora "Prodaja i marketing" proglašen je hotel Mama Shelter iz Beograda, najuspešniji hotelski tim sektora soba je hotel Hilton iz Beograda, dok je timsko priznanje za najuspešnije u sektoru F&B pripalo hotelu Radisson Collection, Old Mill Belgrade.

(Foto: Siniša Živković)
"Press zvezdicu" za gostoljublje i odličnu komunikaciju s medijima osvojio je hotel Mujen Lux - Kopaonik, dok je priznanje za "Novi kvalitet" u hotelijerstvu pripalo Villi Breg u Vršcu i hotelu Slatina u Vrnjačkoj Banji. Kako bez partnera iz privrede hotelijeri ne bi mogli da funkcionišu, a kamo li da postižu sjajne rezultate, stručni žiri je priznanje za najbolju partnersku logistiku hotelijerima dodelio priznanje Partner godine firmi ProSoft Sistem u kategoriji Hotelski softveri, kompaniji Zlatiborac u kategoriji Hrana, kompaniji Ecolab u kategoriji Sredstva za profesionalno održavanje higijene, kao i firma Covels - u kategoriji Profesionalne mašine za pranje i sušenje veša.

Zlatna povelja - specijalno priznanje Turističkog sveta pripala je profesionalcima koji su ostavili snažan lični pečat u industriji: Radetu Samčeviću, osnivaču HT agencije, za 10 godina logistike hotelskoj industriji Srbije, u obrazovanju stručnih kadrova i borbi za kvalitet usluge, kao i Peđi Filipoviću, osnivaču Wellness akademije za 30 godina logistike wellness industriji Srbije, u obrazovanju stručnih kadrova i borbi za kvalitet usluge, a Olga Baletić, PR Turističke organizacije Srbije dobila je ekskluzivno priznanje za "PR Dobrobit".

Događaj je podržao elitni sponzorski pul na čijem čelu su bili VIP partneri: Miele, British Motors, i Rubin, čijim je sjajnim penušavim vinom i selekcijom novih odabranih vina, započeo i ispraćen XV Forum, u saradnji sa Zlatiborcem, koji je svojim delikatesima dao pečat čitavom događaju.

Oko 150 učesnika jubilarnog Foruma hotelijera uživalo je u svim benefitima "Grand Hotela Tornik" i gostoljublju njegovih zaposlenih, ocenjujući ovogodišnji skup kao definitivno najuspešniji događaj do sada, uz čestitke autorki, izvršnoj direktorki Foruma i glavnoj urednici Turističkog sveta Ljiljani Rebronji na ogromnoj energiji, neverovatnom entuzijazmu i dugogodišnjoj, vizionarskoj logistici razvoju hotelske industrije Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.