NavMenu

Na Evropsko prvenstvo u košarci dođite gradskim prevozom!

Izvor: Novosti Četvrtak, 15.09.2005. 13:52
Komentari
Podeli

Najbolji igrači Nemačke i Italije boriće se pod koševima u, sigurno, dupke punom "Pioniru". Oni koji do hrama naše košarke dođu automobilom, imaće muke s parkiranjem. Osim onog uz dvoranu, u okolini nema nijednog parkinga! Nešto je bolje oko "Arene", ali uz samu dvoranu, prema svetskim standardima, nedostaje bar još 5.000 parking mesta.


U "Parking servisu" napominju da je parkiralište kod "Pionira" tesno kada se igraju značajne utakmice. Ne plaši ih, međutim, najezda automobila na premijeri Evropskog prvenstva.
- Kada je derbi ili neki važniji meč Partizana ili Zvezde, parking kod dvorane je pun - kaže Nikola Nikolić, šef službe prenosa vozila u "Parking servisu". - Vozači se tada obično parkiraju gde stignu. Šaljemo "pauke" i odnosimo one koji su drastično povredili saobraćajna pravila. Tako će biti i za vreme "Evrobasketa".


U ovom preduzeću kažu da su spremni i za završnicu prvenstva u "Areni". Na okolnim parkinzima biće više inkasanata, a "basket turistima" biće podeljene i brošure sa mapom parkirališta.


Međutim, oko 2.000 parking mesta uz našu najveću sportsku dvoranu rezervisano je za organizatore i prateće službe, i specijalne goste "Obični" gledaoci tu neće moći da smeste automobile.


Planirano je da se u "Areni" godišnje održi 200 manifestacija, pa je neophodno da se obezbede parkinzi Izgradnjom parkirališta uz budući "Siti centar" u Bloku 26 ovaj problem bi se delimično rešio.


A do tada, vozači će morati da se dovijaju. U široj okolini "Arene" ima oko 2.700 parking mesta. Najbliža su parkirališta kod "Interkontinentala" i Centra "Sava" (505 parking mesta) i Opštine Novi Beograd (250). Oni koji do dvorane hoće malo da "protegnu noge" mogu da se parkiraju kod hotela "Jugoslavija" (242), ENJUB-a (105) i "buvljaka" u Bloku 42 (1.530).


Predsednik Opštine Novi Beograd Željko Ožegović smatra da će parkinzi oko "Arene" biti rasterećeni ako stanica budućeg metroa bude u Bulevaru Arsenija Čarnojevića. On, ipak, apeluje na Beograđane da do dvorane dolaze vozilima gradskog prevoza.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.