Izvor: Tanjug | Utorak, 27.11.2018.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Više od 90 domaćih i stranih kompanija na Danu dobavljača u Novom Sadu - Uklapanje malih i srednjih firmi u mreže velikih

Ilustracija (Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
U kongresnom centru Master Novosadskog sajma, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević otvorio je manifestaciju Dan dobavljača 2018, čiji cilj je povezivanje domaćih i stranih privrednika i podsticaj saradnje i povezivanja u dobavljačkom lancu stranih kompanija koje posluju na teritoriji Vojvodine.

- Ovo je važna manifestacija za pospešivanje izvoza i pronalaženje mesta za male i srednje kompanije kao dobavljača velikih firmi. Posao Vlade Vojvodine jeste da stvori ambijent za dobro poslovanje - rekao je Milićević.

- Ključna stvar za nas je da pomognemo domaćim proizvođačima da se uključe u lance dobavljača velikih kompanija i da na taj način pomognemo onima koji su mali, da pređu u srednji nivo i da rastu i da na kraju pomognu u izvozu Srbiji i Vojvodini - kazao je Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine, koja zajedno sa Pokrajinskom vladom organizuje ovaj događaj.

Na trećem po redu Danu dobavljača učestvuje oko 200 učesnika, odnosno, 90 kompanija iz Srbije, BiH, Velike Britanije, Danske, Italije, Francuske, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Švedske. Događaj je okupio domaće kompanije, strane investitore koji posluju na teritoriji AP Vojvodine i Srbije, kao i strane kompanije, iz sektora prateće automobilske industrije, plastike i gume i metalskog sektora.

Srđan Ljiljak iz danske firme Grundfos je rekao da je ovaj događaj dobra prilika za nabavljanje robe i usluga od domaćih proizvođača. Planirane su i B2B sesije, tokom kojih će kompanije imati mogućnost da održe unapred zakazane sastanke sa odabranim kompanijama sa liste učesnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.