Izvor: Južne vesti | Utorak, 27.11.2018.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Leskovačkim zadrugarima od države 36,4 miliona dinara - Nabavljaju poljoprivredne mašine i opremu za hladnjaču

(Foto: Budimir Jevtic/shutterstock.com)
Kako bi unapredili poslovanje i povećali kvalitet života u ruralnim sredinama, četiri leskovačke zadruge dobile su novac za nabavku novih mašina i opreme, čija je ukupna vrednost 36,4 miliona dinara, piše portal Južne vesti.

Zadruga Gradac-voće iz Gradašnice, koju čini 12 zadrugara i 50 kooperanata, kaže direktorka Milena Mitić, dobila je 7 miliona dinara koje će iskoristiti za nabavku opreme za hladnjaču kako bi proširili proizvodnju.

Zahvaljujući ovim sredstvima nabavićemo opremu za proširenje skladišno-prerađivačkih kapaciteta koji su neophodni za opstanak i razvoj kako našeg poslovanja, tako i našeg i okolnih sela. Voćarska delatnost naše zadruge podržana je sa 7 miliona dinara i nadamo se će uzgoj malina, jagoda, kupina i ostalog voća biti znatno uspešniji i profitabilniji - kaže Mitićeva.

Osim ove, novac su dobile novootvorena zadruga Profesional SMS iz Donjeg Trnjana, koju čini pet zadrugara koji će novac iskoristiti za nabavku plastenika i priključnih mašina za obradu zemljišta.

Zadruga Kumovi plus iz Vučja 6,9 milliona dinara iskoristiće za nabavka mašina za berbu, obradu i zaštitu zemljišta, dok će stočarska zadruga Petrović iz Donjeg Krajinca, koju čine 10 zadrugara i oko dvadesetak kooperanata, nabaviti traktor i 39 steonih junića.

Zadrugari su bespovratna sredstva dobili putem konkursa koji je sproveo kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju javnih preduzeća.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.