NavMenu

Kompanija Pizzarotti glavni izvođač radova na Kuli Beograd

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.11.2018. 15:39
Komentari
Podeli
Nikola Nedeljković i Marco FaroldiNikola Nedeljković i Marco Faroldi
Predstavnici kompanija Belgrade Waterfront i Pizzarotti potpisali su ugovor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji. Zgrada visoka 40 spratova predstavljaće centralni deo Belgrade Waterfront-a, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu, sa kojeg će se pružati neverovatan pogled na panoramu grada. Glavni radovi počeće tokom decembra.

Pizzarotti je jedna od najznačajnijih italijanskih kompanija u građevinskom sektoru, koja postaje lider na međunarodnom tržištu kada su u pitanju veliki i kompleksni građevinski poduhvati, kao i veliki infrastrukturni projekti. Među najznačajnijim projektima kompanije izdvajaju se Portonovi Resort Montenegro u Crnoj Gori, kao i neboderi Marriott AC Hotel, 1 Seaport i 45 Broad Street u Njujorku, SAD. Projekti poput ovih, slične veličine i kompleksnosti kao i Kula Beograd - između ostalog, u SAD, Australiji i Monaku - svojevrsna su preporuka kompanije Pizzarotti, zahvaljujući kojima joj je poveren složen posao izgradnje budućeg obeležja naše prestonice.

- Višedecenijska ekspertiza i znanje koje donosi Pizzarotti biće od ogromnog značaja za izgradnju ove monumentalne građevine. Veoma sam srećan što imamo partnera svetske klase, koji u Srbiju dolazi posle mnogo uspešnih projekata širom sveta kako bi nam pomogao da ostvarimo važan cilj – izgradimo jedinstvenu građevinu, koja će ponuditi neuporediv životni stil građanima i učiniti Beograd još atraktivnijom destinacijom - rekao je na potpisivanju ugovora Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront.

Kombinujući stambenu, komercijalnu, hotelsku i ugostiteljsku ponudu, Kula Beograd biće jedinstven prostor okružen javnim trgom idealnim za različite aktivnosti i događaje.

- Izuzetno smo ponosni i zahvalni za priliku koja nam je pružena. Uz podršku Millennium Team-a, lokalne kompanije koja već uspešno sarađuje sa Belgrade Waterfront-om, kao i Roberts Constructions, vodeće kompanije za izgradnju višespratnica, gradićemo najvišu i jednu od najvažnijih i najlepših zgrada u Srbiji, Kulu Beograd. Pizzarotti posluje više od 100 godina, u 20 zemalja sveta na svim kontinentima. Upotrebićemo svu svoju internacionalnu ekspertizu kako bismo izgradili ovu izuzetnu građevinu i stvorili pravo remek-delo - rekao je predstavnik kompanije Pizzarotti Marco Faroldi.


Prepoznajući značaj i potencijal ove zgrade, kompanija Marriott International izabrala je Kulu Beograd za dom ekskluzivnog brenda St. Regis, koji će na ovoj lokaciji otvoriti svoj sedmi hotel u Evropi. The Residences at The St. Regis Belgrade, luksuzni brendirani apartmani, će takođe biti smešteni u Kuli Beograd, kao prvi u Evropi, postavljajući Beograd na mapu svetskih destinacija.

Kulu Beograd dizajnirala je svetski poznata kompanija SOM, a projekat razvija AECOM. Lokacija Beograda, na ušću dve velike reke, bila je uz istorijski i kulturni pejzaž Srbije glavna inspiracija za arhitekte u stvaranju ove monumentalne zgrade.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.