Izvor: eKapija | Ponedeljak, 26.11.2018.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

IGB Automotive zapošljava još 200 ljudi u pogonu u Inđiji

Usled proširenja proizvodnih kapaciteta i velikog interesovanja za zasnivanje radnog odnosa, kompanija IGB Automotive raspisuje konkurs za prijem 200 novih radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji, sa organizovanim prevozom. Tim povodom biće održan Dan karijere u subotu, 1. decembra, u Mesnoj zajednici Đurđevo.

IGB Automotive jedna je od najznačajnijih grinfild investicija u Srbiji i istovremeno odličan primer uspešnog i produktivnog poslovanja, ne samo na lokalnom, već i na regionalnom nivou. Osnovana je 2007. godine od strane kompanije I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke i bavi se proizvodnjom grejača za automobilska sedišta, grejača za volane, senzora za zauzeće sedišta automobila, kablova za grejače sedišta i električnih kontrolnih jedinica.

Kompanija u Srbiji ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u Bauerhin grupi. Danas, IGB Automotive ima više od 2.300 radnika i proizvodi više od 30 000.000 proizvoda godišnje, Proizvodi su namenjeni renomiranim kupcima iz autoindustrije kao što su VW, Audi, BMW, Mercedes, Škoda, Opel, Nissan i drugi.

Kompanija IGB Automotive je za deset godina svog poslovanja ostvarila i važan strateški cilj upošljavajući više od 2.300 ljudi. Nalazi se na listi kompanija sa najvećim brojem zaposlenih i predstavlja snažan oslonac daljem razvoju lokalne zajednice. Tome u prilog govori i stav da su vrata kompanije otvorena svima koji su uporni, vredni i imaju želju da svoje znanje, veštine i stručnost upotrebe radi ostvarenja zajedničkog cilja, a time i ličnog zadovoljstva. Briga o zaposlenima, kao i članovima njihovih porodica je strateški cilj kompanije i na njemu se insistira od osnivanja kompanije, sa istom tendencijom i u budućem periodu.

Kompanija poziva sve zainteresovane da posete Dan karijere i dobiju sve neophodne informacije vezane za zapošljavanje u kompaniji IGB. Stručni tim IGB predstaviće kompaniju, njen potencijal, principe dobre poslovne prakse, sistem obuke i mogućnost neprestanog napredovanja zaposlenih.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.