NavMenu

Firma Kalibro prezentovala svoje proizvode, ove godine osušeno 370 tona voća

Izvor: eKapija Nedelja, 25.11.2018. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: Paula Cobleigh/shutterstock.com)
U proizvodnom pogonu firme za preradu i sušenje voća Kalibro u Topoli, u petak, 23. novembra, je priređena promocija proizvoda.

Firma Kalibro ima preko 2000 kvadrata proizvodnog prostora. Ovde se primenjuje najmodernija tehnologija sušenja voća gde je osnovni energent gas, a do sada je u fabriku uloženo više od 1.000.000 EUR

Vlasnici fabrike Bojan Janjić i Nenad Matović ujedno i prvi ljudi kompanije NT Bolero iz Čačka, otvorili su prostorije ove firme i upoznali goste sa ciklusom proizvodnje i proizvodima koji će iz Topole naći put do kupaca.

- Ovde se suši šljiva, jabuka, kruška. Voće smo uzimali od naših proizvođača sa teritorije opštine Topola, Kragujevac, Aleksandrovac, Čačak, uglavnom iz okoline Topole. Kvalitet voća nije bio sjajan, plodovi su imali malo šećera i više vode, što nije bilo dobro. Obzirom da je bilo grada oko opštine Topola šljiva je bila dosta oštećena imala je fleke i kao takva nije mogla da se suši. Ipak mi smo ove godine osušili oko 370 tona raznog voća i zadovoljni smo kvalitetom proizvoda koje danas možete ovde videti - rekao je za TopPres Nenad Matović.


On dodaje da im nije bitna količina gotovog proizvoda već kvalitet.

- Cena voća za vreme otkupa bila je od 14-15 dinara pa do 25 zavisno od vrste voća i kvaliteta. Postigli smo odličan kvalitet što je i bio cilj a plasiraćemo proizvode na domaćem tržištu. Potražnja je velika za klasično sušenim voćem uglavnom za šljivom. Planiramo u budućnosti da ovde radimo i čokoladiranje sušenog voća i liofilizaciju, to je skupa i posebna metoda uz pomoć koje se najmanje gube vitamini iz voća - tvrdi Matović

U ponudi firme su suve šljive u pakovanju od 200 gr, sa košticom i bez. Čips od kruške i jabuke u pakovanjima od 100 gr.

Očekivanja su da će ova fabrika doneti sigurnost pre svega proizvođačima voća koji će imati osiguran plasman proizvoda, piše TopPres.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.