NavMenu

Posle venčanja na tribine ATP turnira - kolektivno venčanje 9. maja

Izvor: Blic Subota, 25.04.2009. 12:50
Komentari
Podeli

Kolektivno venčanje "Svadba za maštanje", održaće se po 11 put, 9. maja. Parovi, njih 200, sudbonosno da izgovoriće ispred Skupštine grada, a nakon toga ih očekuje druženje sa teniserima na ATP turniru "Serbia open".

Za deset godina, od kad je prvi put obavljeno kolektivno venčanje, u brak je na ovaj način stupilo blizu hiljadu parova iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Kanade, Švedske, Danske kao i jedna Kineskinja.

- Zainteresovanih je mnogo, ali morali smo da se ograničimo na isti broj kao i prošle godine. Kao i ranije imamo dosta parova iz drugih gradova Srbije, ali i iz zemalja u okruženju, koji vole Beograd i baš zbog toga žele ovde da se venčaju – kaže Radmila Hrustanović, pomoćnik gradonačelnika i počasni predsednik Organizacionog odbora kolektivnog venčanja.

Mladenci koji nisu iz Beograda biće smešteni u tri hotela, a na venčanju ih očekuju pokloni, specijalne nagrade i svečani program. Svi parovi posle venčanja imaće priliku da zamisle prvu zajedničku želju i bace novčić u fontanu na Trgu Nikole Pašića.

- Mladenci će ići i do terena gde se od 3. do 10. maja održava ATP turnir. Osim što će gledati meč, moćiće da se slikaju i druže sa poznatim teniserima. Veoma su srećni što će imati priliku da upoznaju Novaka - priča Hrustanović i dodaje da će ovaj 9. maj biti upamćen po balonima, golubovima, cveću i mladencima.

Prema njenim rečima, od iduće godine neka pravila će biti promenjena, pa će na ovaj način moći da se venačaju samo oni koji prvi put stupaju u brak.

- Majsko venčanje je značajno za razvoj gradskog turizma, jer mnogi mladenci dolaze iz drugih gradova ali i susednih zemalja. Nadamo se da će u Beogradu ostati još nekoliko dana, a 10. maja u 12 sati pripremili smo im razgledanje grada iz autobusa – kaže Jasna Dimitrijević, direktorka Turističke organizacije Beograda.

Ove godine formiran je i Odbor mladenaca, koji će prvi put dodeliti nagradu "Golub ljubavi", plemenitim i dobrim ljudima koji podstiču mlade da stvaraju bračne zajednice. Imena dobitnika biće saopštena 11. maja, na svečanosti u Skupštini grada. Od ove godine Kolektivno venčanje organizuje Udruženje novinara Srbije zajedno sa RTS – om i Opštinom Savski venac, pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

Prvo venčanje u Parku na Adi

Na Adi Ciganliji u Parku za venčanja 26. aprila će se venčati prvi par. Svi mladenci koji žele da stanu na ludi kamen baš u ovom Parku to mogu učiniti potpuno besplatno. Jedino je potrebno da kupe drvo koje će nakon venčanja ovde posaditi. Na drvetu će biti i pločica sa imenima mladenaca i datumom kad su se venčali.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.