NavMenu

Prvi put u Srbiji održano takmičenje u cuppingu - Predstavnica Izraela najbolji degustator kafe

Izvor: Promo Četvrtak, 22.11.2018. 15:41
Komentari
Podeli
Strauss Adriatic organizovao je prvo takmičenje u cuppingu u Srbiji. U degustaciji kafe nadmetali su se predstavnici sedam zemalja Strauss Coffee-ja.

Kašike za cupping ukrstili su nacionalni pobednici iz Izraela, Poljske, Ukrajine, Nemačke, Rumunije, Rusije i Srbije. Zanimljivo je da takmičari nisu eksperti, već svi koji rade u industriji kafe, a nisu profesionalni tehnolozi ili degustatori. Dakle, svi oni koji ljubav prema kafi žive, bilo da kafu pakuju, prže ili brinu o njenom imidžu.

Sedam veličanstvenih je pred sobom imalo težak zadatak – da prepoznaju najviše šoljica u što kraćem vremenu. U tome im je najvažniji saveznik osetljivo nepce, ali i čula mirisa i vida. Samo testiranje je možda najbolje oceniti kao "srkanje" iz posebne kašike za cupping, jer se taj srk ne guta, već raspršuje po unutrašnjosti usne duplje, kako bi pokrio čulne ćelije i za slatko, slano, kiselo i gorko, koje je najdublje – u korenu jezika.

- Čast mi je što sam pobedila. Kafa nije samo moj posao, kafa je moja velika ljubav i strast. Drago mi je što u okviru kompanije Strauss Coffee imamo priliku da svoju ljubav svakodnevno dopunjujemo i znanjem o kafi. Takmičenje u cuppingu je posebno iskustvo - izjavila je pobednica u cuppingu, predstavnica Izraela, Noga Van Elck.


Širenje strasti i profesionalnog pristupa kafi je prioritet kompanije Strauss Coffee. Promocija važnosti ekspertize i za svakodnevno uživanje u kafi je nešto čemu su maksimalno posvećeni. Kultura ispijanja espressa u zemljama u kojima Strauss Coffee posluje je unapređena, zahvaljujući konstantnoj edukaciji barista i ljubitelja kafe. Ovo takmičenje bilo je jedinstvena prilika da se u Srbiji vidi kako izgleda cupping, odnosno degustacija omiljenog toplog napitka - kafe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.