Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.11.2018.| 12:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tradicionalni Novogodišnji gala koncert 16. decembra u Sava Centru

(Foto: Stokkete/shutterstock.com)
Fondacija "Deca Deci" i Dečja filharmonija, 16. decembra u 19 sati, priređuju u beogradskom Sava Centru tradicionalan Novogodišnji gala koncert namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija.

Na repertoaru će se naći neprolazna dela klasične muzike Mocarta, Štrausa, Baha, Ofenbaha i Bizea, koja izvode talentovani mladi solisti uz pratnju dečijeg orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića.
Publika će moću da uživa i u čuvenim operskim arijama, tradicionalnim božićnim pesmama i popularnim savremenim hitovima pop i rok muzike.

Uz orkestar Dečje filharmonije, na sceni će nastupiti mladi talentovani solisti Lara Arbajter (klavir), Anđela Josifovski (violina) i Andrej Jovanović (oboa) kao i višestruko nagrađivana Aleksandra Jovanović (sopran), koja će, između ostalog, izvesti i čuvenu ariju Kraljica noći iz Mocartove opere Čarobna frula.

Nastupiće i Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd kao i jedna velika muzička zvezda koja će biti gost iznenađenja.

Atmosferu koncerta će upotpuniti i svečana novogodišnja scena, koja će dočarati duh praznika i zajedno sa muzikom mladih virtuoza Dečje filharmonije pretvoriti jedno obično beogradsko, zimsko veče u Veliku muzičku bajku Dečje filharmonije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.