Izvor: eKapija | Sreda, 21.11.2018.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nelt investirao 15 mil EUR u regionalno širenje integrisanih logističkih usluga - Ušli na tržište Albanije

Miloš Jelić, generalni direktor Nelt grupe
Miloš Jelić, generalni direktor Nelt grupe
Kompanija Nelt je, obeleživši dve i po decenije uspešnog poslovanja, u ovoj godini investirala 15 mil EUR u regionalno širenje integrisanih logističkih usluga. Jedan od najuspešnjih domaćih poslovnih sistema danas zapošljava 4.000 ljudi u 11 kompanija, na isto toliko tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi.

Kao lider u pružanju najsavremenijih usluga u oblasti distribucije i logistike, Nelt će u 2018. ostvariti konsolidovan neto prihod od 930 mil EUR.

U godini u kojoj se obeležava značajan jubilej, izvršena je transformacija upravljačke strukture Nelt Grupe i prošireno je poslovanje na nova tržišta. Nelt Grupa je nedavno započela poslovne operacije na tržištu Albanije, akvizicijom kompanije All Balkans Corporation iz Tirane. Dalji planovi na albanskom tržištu usmereni su na razvoj ponude robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda, kao i ulazak u sektor ugostiteljstva.

Kako je istakao direktor kompanije Miloš Jelić, Nelt je ove godine otvorio i novu kompaniju na Kosovu, u partnerstvu sa lokalnim preduzetnikom.

- Sa ovom akvizicijom u Albaniji i otvaranjem kompanije na Kosovu, ostvarili smo naš cilj, a to je prisustvo u svim zemljama Zapadnog Balkana. Nelt planira širenje i ka tržištima Evropske unije. Biće to izvesno širenje ka Sloveniji, a zatim i ka jugoistoku Evrope. Možda će to biti tržišta Rumunije, Bugarske i Grčke, u zavisnosti od toga koje se prilike ukažu na njima - rekao je Jelić.

Kada je reč o prisustvu u Africi, Nelt je već prisutan u Zambiji, Mozambiku i Angoli, a kompanija ima ambiciju da poslovanje propširi i na Zimbabve.

Nelt je ove godine sklopio i dva nova strateška partnerstva, započevši saradnju sa kompanijama Nectar i Nestle. Takođe, na tržištima Zapadnog Balkana, započeta je i distribucija brenda Nutrino, proizvoda Fabrike dečje hrane - Baby Food Factory, otvorenoj prošlog meseca u Dobanovcima. Reč je o partnerskoj grinfild investiciji vrednoj 34 mil EUR.

- Liderska pozicija i uspesi koje ostvarujemo punih 25 godina rezultat su našeg konstantnog ulaganja u unapređenje usluga, primenu novih tehnologija, i investiranje u edukaciju i razvoj zaposlenih. U skladu sa principima etičnog, odgovornog i održivog poslovanja, planiramo širenje na nova tržišta i dalji organski rast. Pored toga, takođe smo fokusirani na projekte lokalne zajednice u domenu obrazovanja, zbog čega smo prepozanti kao važan član šire društvene zajednice - izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Nelt nastavlja praksu izveštavanja o održivom poslovanju u skladu sa međunarodno priznatom GRI metodologijom. Drugi Izveštaj o održivom poslovanju Zdrava organizacija proširen je na sve kompanije Nelt Grupe u zemljama Zapadnog Balkana, i prezentuje podatke iz 2016. i 2017. godine.

U novo razdoblje, kompanija je ušla sa novim vizuelnim identitetom i novom CSR strategijom, koja će u fokus staviti više prostora za angažman zaposlenih i zajedničke projekte sa poslovnim partnerima od šireg društvenog uticaja. Takođe, kompanija je svojim zaposlenima ponudila benefite kao što su briga o porodiljama, kompanijski lekar ili privatno zdravstveno osiguranje, jednokratna finansijska pomoć za proširenje porodice, kao i kompenzacione pakete koji stimulišu zaposlene na posvećenot i efikasnost, i da za to budu adekvatno nagrađeni.

Zahvaljujući izuzetnim poslovnim rezultatima Nelt je i ove godine uvršten u listu 100 najuspešnijih kompanija Jugoistočne Evrope.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.