NavMenu

Više od 300 proizvođača sa više od 2000 proizvoda na Sajmu etno hrane i pića

Izvor: eKapija Ponedeljak, 19.11.2018. 17:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: yamix/shutterstock.com)Ilustracija
Predstojeći, 13. za redom Sajam etno hrane i pića na Beogradskom sajmu, koji se održava od 21. do 24. novembra, potvrdiće renome najveće smotre proizvođača tradicionalnih, rukom rađenih prehrambenih proizvoda, koji se proizvode u porodičnim domaćinstvima u ograničenim količinama, ručno i najčešće od organski gajenih sirovina. Mnogi od ovih proizvoda se smatraju nacionalnim specijalitetima, a predstaviće se i novi proizvodi nastali na nataloženom iskustvu, kreaciji i mašti preduzetnika.

Na ovogodišnjoj manifestaciji će se predstaviti više od 300 učesnika sa više od 2000 različitih proizvoda iz cele Srbije i inostranstva, najčešće na zbirnim štandovima grupisanim po reginalnom principu.

U organizaciji Privredne komore Srbije nastupiće proizvođači iz: Leskovca, Zaječara, Požarevca, Niša, Kraljeva, Kragujevca, Kruševca, Užica, Valjeva, Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Subotice, Sombora i Sremske Mitrovice.

Zadružni savezi Srbije, Vojvodine i Beograda okupili su i predstavili svoje članove.

U organizaciji lokalne samouprave nastupaju proizvođači iz Beograda, Blaca i Svrljiga, a nastup izlagača iz Bele Palanke, Babušnice, Bogatića i Kule organizovale su turističke organizacije ovih mesta.

I organizacije za posticaj proizvodnje kao što su HELP, SWG, Desing i Business Inovation Programs predstaviće rezultate svojih projekata na ovogodišnjem Sajmu etno hrane i pića.

Na 13. Sajmu etno hrane i pića predstaviće se i prizvođači iz Italije, Grčke, Republike Srpske i Crne Gore.

Takođe, na Sajmu etno hrane i pića nastupiće i afirmisani proizvođači kao što su Mlekara "Granice", zatim Asocijacija "original Srbija", a po prvi put i projekat "Srbija bez GMO'.

Pored hrane i pića, među eksponatima će se naći i oprema za čuvanje hrane, kao i oprema za zanatsku proizvodnju hrane, a nastupa i firma ELMED sa sistemima za kodiranje proizvoda.

Pokrovitelji Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljorivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Beograd.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.