Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.11.2018.| 14:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Održan okrugli sto zdravstvene grupacije Japanske Poslovne Alijanse u Srbiji

Okrugli sto na temu Značaj medicinskih inovacija u unapređenju zdravstvene zaštite - iskustva japanske poslovne zajednice, održan je uoči vikenda u prostorijama Ambasade Japana u Beogradu u saradnji Japanske Poslovne Alijanse u Srbiji (JPAS), Ambasade Japana i Privredne komore Srbije (PKS), saopšteno je iz JPAS-a.

Predstavnici JPAS zdravstvene grupacije predsednik JPAS zdravstvene grupacije i menadžer za Srbiju Astellas Pharma Jovica Lukić, direktorka predstavništva Takeda GmbH za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Milena Argirović, , direktor Nipro Medical Dejan Tomović i menadžer za razvoj za tržište Balkana, TERUMO EUROPE N.V. Nenad Tiodorović, predstavili su aktivnosti i inovativna rešenja svojih kompanija, a na skupu, na kojem su učestvovali i direktor Agencije za lekove i medicinska sredstva Saša Jaćović i predstavnici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje predstavljene su i aktivnosti JPAS zdravstvene grupacije i predlozi oblasti za dalje unapređenje saradnje.

Na okruglom stolu razmotreno je trenutno stanje u zdravstvenom sistemu Srbije sa fokusom na oblast lekova i medicinskih sredstava, a učesnici su imali priliku da međusobno razmene predloge na koji način se može ostvariti dalje unapređenje zdravstvene zaštite građana.

Organizacija okruglog stola jedan je od prvih koraka zdravstvene grupacije u okviru JPAS-a u cilju uspostavljanja kontinuiranog dijaloga sa predstavnicima relevantnih institucija zdravstvenog sektora Srbije, razmene iskustava i pružanja podrške od strane japanskih kompanija kroz razmatranje uspešnih primera i prakse drugih zemalja u kojima japanske kompanije posluju, rečeno je u saopštenju.

Okrugli sto su otvorili ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama, državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić, predsednik JPAS-a i Direktor korporativnih poslova i komunikacija JTI za Zapadni Balkan Goran Pekez i Sekretar Udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu PKS Mirjana Vučićević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.