Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.11.2018.| 13:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ujedinjeni arapski Emirati zainteresovani za srpsku govedinu i ovčetinu, banje i zdravstveni turizam

(Foto: Alaettin YILDIRIM/shutterstock.com)
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa državnom ministarkom za bezbednost hrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Mariam Bint Mohamed Almheiri, sa kojom je razgovarao o mogućnostima za povećanje obima robne razmene između dve zemlje i saradnji u drugim privrednim oblastima, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarka Almheiri istakla je veliku zainteresovanost UAE za prehrambene proizvode iz naše zemlje, posebno za goveđe i ovčije meso i izrazila nadu da će u što skorijem roku biti završen proces certifikacije, kako bi se uvoz hrane iz Srbije odvijao nesmetano.

Almheiri je takođe najavila da će u aprilu iduće godine Srbiju posetiti velika privredna delegacija iz UAE, koja će na poslovnom forumu sa našim privrednicima razgovarati o narednim koracima za povećanje robne razmene dve zemlje i novim investicijama iz UAE u Srbiju.

Potpredsednik Vlade Ljajić pozvao je tokom sastanka privrednike iz UAE da investiraju u Srbiju, posebno u oblasti stočarstva i mesne industrije, u kojima postoji veliki potencijal za širenje i dalji razvoj.

Ljajić je naveo i da će Vlada Srbije u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti unapređenju banjskog i zdravstvenog turizma, dodajući da i u toj sferi ima mogućnosti za investicije iz UAE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.