Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.11.2018.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Onlajn plaćanje Dina karticom na više od 40 prodajnih mesta

(Foto: Denys Prykhodov/shutterstock.com)
Bbroj prodajnih mesta na kojima je moguće onlajn plaćanje Dina karticom ubrzano raste. Sada se nacionalnom platnom karticom na internetu mogu platiti računi na više od 40 prodajnih mesta, saopštila je danas Narodna banka Srbije.

Domaćom karticom se mogu, između ostalog, kupiti knjige, sportska oprema, odeća, igračke, nameštaj. Njome se mogu platiti usluge osiguranja, kao i usluge prema državi na portalu eUprava.

- Podsećamo da je banka Inteza, kao jedan od najvećih domaćih prihvatilaca platnih kartica na internetu, odlučila da prvenstveno malim trgovcima koji trenutno ne koriste kanal elektronske kupovine pruži mogućnost da svoje poslovanje prošire i na internet i to pod izuzetno povoljnim uslovima, a upravo su niski troškovi nacionalne kartične šeme Dinakard to omogućili - ističu iz NBS.

Jedan od prvih trgovaca koji je omogućio plaćanje nacionalnom karticom na internetu jeste robna kuća nameštaja IKEA. Spisak prodajnih mesta na kojima građani mogu plaćati domaćom karticom na internetu može se pronaći na sajtu NBS.

Više informacija o Dinakard sistemu dostupno je na internet adresi www.dinacard.nbs.rs.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.