Izvor: Beta | Utorak, 21.04.2009.| 17:30

Vlada Crne Gore počinje pregovore sa kompanijom "Cubus Lux" o zakupu Valdanosa

Vlada Crne Gore počinje pregovore o zakupu bivšeg vojnog odmarališta Valdanos sa britanskom kompanijom "Cubus Lux", saopštila je tenderska komisija.

Na tenderu za dugorični zakup uvale Valdanos prijavio se i rusko-crnogorski konzorcijum "Mos City Group", ali je njegova ponuda proglašena "neispravnom".

Iz tenderske komisije je objašenjeno da rusko-crnogorski konzorcijum nije dostavio bankarsku garanciju za ponudu, te da "nisu ispunjeni ni drugi traženi uslovi iz tenderske dokumentacije."

Britanska kompanija ponudila je fiksni godišnji zakup uvale Valdanos po ceni od 18 centi za kvadratni metar i investicije vredne 222,5 mil EUR.

Uvala Valdanos udaljena je 4 km od Ulcinja i ponuđena je u zakup na rok od 30 godina, sa mogućnošću produžetka.

Površina kopnenog dela uvale je 346 hektara, plaža je duga 342 i široka 11 m, a u uvali se nalazi vojno odmaralište koje nije u funkciji površine 8.700 m2.

Uvala je podvodni arheološki lokalitet i mesto sa velikim brojem stabala maslina.

Tenderska komisija je, na predlog predsednika opštine Ulcinj Gzima Hajdinage, odlučila da kroz pregovore obaveže potencijalnog investitora da "u najvećoj mogućoj meri uvaži zahteve lokalne samouprave i meštana Ulcinja u vezi sa održavanjem i korišćenjem maslinjaka na lokalitetu Valdanos".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.