Izvor: Tanjug | Nedelja, 18.11.2018.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Paraćinska Staklara povećala proizvodnju 20%, prodaju 23%

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)
Srpska fabrika stakla (SFS) Paraćin, u prethodnom stečajnom postupku, povećala je ove godine proizvodnju za 20%, prodaju 23% u odnosu na lane, a 46%. proizvodnje otišlo je u izvoz.

Proizvodnja je dostigla 4.500 tona na mesečnom nivou, a prodaja je rekordna za poslednjih pet godina sa tedencijom rasta i u idućoj godini, saopštio je menadžment SFS.

SFS, pored izvoza od 46%, pokriva 50% domaćeg tržišta, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su u Staklari "investirana i značajna sredstva u sređivanje i održavanje proizvodnih mašina i nabavljen je veliki broj novih alata".

- U skladu sa svojim mogućnostima, a u najvećoj meri, SFS izmiruje obaveze prema svim dobavljačima, kao i za struju i gas - saopštava menadžment i napominje da je Staklara "lagerovala potrebne sirovine za celokupan zimski period, što znači da redukcije proizvodnje neće biti, kao nekih ranijih godina".

Menadžment ističe da se svim angažovanim licima u SFS, "na vreme isplaćuju zarade, radnici uredno ostvaruju svoja prava na penziono osiguranje, zapošljavaju se mladi stručni kadrovi, spremni da rade i uče".

U saopštenju se kaže i da se manadžment "svim silama trudi da svakodnevno unapređuje uslove rada i konstatntno radi na poboljšanju i produktivnosti fabrike i na njenoj stabilnosti".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.