Izvor: Tanjug | Nedelja, 18.11.2018.| 23:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija dobila 200 mil EUR kredita za ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu

(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Upravni savet Razvojne banke Saveta Evrope (CEB) odobrio je u petak (16. novembra) kredite u vrednosti od skoro 1,1 mlrd EUR za socijalne projekte u 11 evropskih zemalja, pri čemu je za Srbiju izdvojila najveći iznos.

CEB je izdvojio 200 mil EUR kredita za Vladu Srbije za ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, navodi se u saopštenju Razvojne banke Saveta Evrope dostavljenom Tanjugu.

Sredstvima CEB-a će se finansirati nadogradnja nekoliko javnih zdravstvenih ustanova u oko 20 gradova u Srbiji, od čega će koristi imati, kako se procenjuje, blizu 1,3 miliona ljudi, ukljucujući pacijente i medicinsko osoblje, dodaje se u saopštenju.

Od zemalja na prostiru nekadašnje Jugoslavije, CEB je odobrio kredit jedino Sloveniji, odnosno Slovenačkom fondu za stanogradnju, u iznosu od 50 miliona evra za finansiranje izgradnje 800 novih socijalnih stambenih jedinica u Ljubljani i Mariboru.

Među zemljama kojima su odobreni krediti su i Češka Republika (100 mil EUR), Finska (60 mil EUR), Gruzija (5 mil EUR), Nemačka (80 mil EUR), Italija (150 mil EUR), Letonija (15 mil EUR), Poljska (150 mil EUR), Rumunija (177 mil EUR) i Španija (100 mil EUR).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.