Izvor: Balkan Green Energy News | Petak, 16.11.2018.| 09:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Resalta primenila jedan od najvećih i najnovijih sistema upravljanja energijom u Bugarskoj

Ilustracija (Foto: AKIRA_PHOTO/shutterstock.com)
Slovenačka Resalta, jedna od vodećih ESCO kompanija specijalizovanih za energetske usluge u regionu jugoistočne Evrope, nedavno je sprovela projekat za tržni centar Serdika u Sofiji. Resalta je modernizovala sistem upravljanja energijom tržnog centra, čime je značajno poboljšala sposobnost Serdike da kontroliše potrošnju energije, saopštila je ESCO kompanija.

Tržni centar Serdika, koji ima više od 210 radnji i restorana, klasifikovan je kao održiva zgrada. Resalta je pomogla u rešavanju problema sa zastarelim sistemom upravljanja energijom, koji je bio u upotrebi od otvaranja tržnog centra. Stari sistem bio je neoptimalan, oduzimao je mnogo vremena pri prikupljanju podataka i analizama i nije odgovarao zahtevima menadžmenta da se donose pravovremene odluke za poboljšanje performansi.

Resalta je primenila rešenja koja direktno omogućavaju ispunjavanje ovih zahteva i time postala jedna od prvih kompanija koja je instalirala najnoviji napredni sistem upravljanja energijom kompanije Schneider Electric – EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 – koji svojom naprednom analizom kvaliteta električne energije omogućava pouzdan rad mreže, poboljšane performanse opreme, bolje praćenje i unapređeno izveštavanje.

Sistem olakšava upravljanje i zaštitu ljudi i imovine, a istovremeno štedi vreme i novac.

Inovativne funkcije sistema uključuju najnapredniju energetsku vizualizaciju za modeliranje, prognoziranje i praćenje glavnih indikatora energetskih performansi, upravljanje sistemom upozoravanja pametnim grupisanjem (klasterovanjem) slučajeva i upozorenja, koje omogućava intuitivno i moćno filtriranje, kao i alatima za analizu vremenskog sleda koji definišu redosled upozorenja, lokaciju i uticaj.

Sprovođenje projekta je trajalo mesec dana i obuhvatilo je merenje više od 250 postojećih električnih brojila, od kojih su neka zamenjena novim.

Primenjeni sistem za upravljanje energijom jedan je od najvećih u Bugarskoj.

Sistem je razvijen tako da omogućava eventualne dodatne merne uređaje u budućnosti. Integrisane mere klijentu štede vreme i ljudske resurse i pružaju tačne, pravovremene i iscrpne informacije o ukupnoj potrošnji energije, što poboljšava procese donošenja odluka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.