NavMenu

Resalta primenila jedan od najvećih i najnovijih sistema upravljanja energijom u Bugarskoj

Izvor: Balkan Green Energy News Petak, 16.11.2018. 09:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AKIRA_PHOTO/shutterstock.com)Ilustracija
Slovenačka Resalta, jedna od vodećih ESCO kompanija specijalizovanih za energetske usluge u regionu jugoistočne Evrope, nedavno je sprovela projekat za tržni centar Serdika u Sofiji. Resalta je modernizovala sistem upravljanja energijom tržnog centra, čime je značajno poboljšala sposobnost Serdike da kontroliše potrošnju energije, saopštila je ESCO kompanija.

Tržni centar Serdika, koji ima više od 210 radnji i restorana, klasifikovan je kao održiva zgrada. Resalta je pomogla u rešavanju problema sa zastarelim sistemom upravljanja energijom, koji je bio u upotrebi od otvaranja tržnog centra. Stari sistem bio je neoptimalan, oduzimao je mnogo vremena pri prikupljanju podataka i analizama i nije odgovarao zahtevima menadžmenta da se donose pravovremene odluke za poboljšanje performansi.

Resalta je primenila rešenja koja direktno omogućavaju ispunjavanje ovih zahteva i time postala jedna od prvih kompanija koja je instalirala najnoviji napredni sistem upravljanja energijom kompanije Schneider Electric – EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 – koji svojom naprednom analizom kvaliteta električne energije omogućava pouzdan rad mreže, poboljšane performanse opreme, bolje praćenje i unapređeno izveštavanje.

Sistem olakšava upravljanje i zaštitu ljudi i imovine, a istovremeno štedi vreme i novac.


Inovativne funkcije sistema uključuju najnapredniju energetsku vizualizaciju za modeliranje, prognoziranje i praćenje glavnih indikatora energetskih performansi, upravljanje sistemom upozoravanja pametnim grupisanjem (klasterovanjem) slučajeva i upozorenja, koje omogućava intuitivno i moćno filtriranje, kao i alatima za analizu vremenskog sleda koji definišu redosled upozorenja, lokaciju i uticaj.

Sprovođenje projekta je trajalo mesec dana i obuhvatilo je merenje više od 250 postojećih električnih brojila, od kojih su neka zamenjena novim.

Primenjeni sistem za upravljanje energijom jedan je od najvećih u Bugarskoj.

Sistem je razvijen tako da omogućava eventualne dodatne merne uređaje u budućnosti. Integrisane mere klijentu štede vreme i ljudske resurse i pružaju tačne, pravovremene i iscrpne informacije o ukupnoj potrošnji energije, što poboljšava procese donošenja odluka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.