NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Autoput Ub-Lajkovac pravljen bukvalno od blata, nove krivične prijave

Izvor: Tanjug Četvrtak, 15.11.2018. 15:51
Komentari
Podeli
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će biti proširena krivična prijava protiv odgovornih za propuste u izgradnji dela autoputa od Uba do Lajkovca na Koridoru 11.

- Sada se vidi da je ovaj autoput pravljen bukvalno od blata! Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice koju ćemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratorijama koji su davali saglasnost da je materijal koji je ugrađivan u auto-put odgovorajućeg kvaliteta. Prijava će biti proširena i na deo nadzora na ovoj deonici - rekla je Mihajlovićeva u TV emisiji "Insajder debata".

Upoređujući koliko je koštala ova deonica u odnosu na Grdeličku klisuru, Mihajlovićeva je naglasila da je ovaj auto-put dužine 12,5 kilometara koji "ide iz njive u njivu" ukupno plaćen 100 mil USD, da je imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdeličkoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 mil USD manje.

- Ova deonica je primer kako više nikad ne sme da se radi i svi oni koji su u tome učestvovali treba da odu da vide šta su radili. Mi činimo sve da do kraja godine završimo ovaj posao, da pustimo saobraćaj i na ovoj deonici i da imamo kompletan autoput od Obrenovca do Preljine u dužini više od 100 kilometra - rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Predsednik Privredne komore Beograda, građevinski inženjer Aca Popović rekao je u istoj emisiji da su radovi na deonici Ub-Lajkovac "sramota svih učesnika".

- Ovde je bilo velikih propusta, od izvođenja radova, materijala koji je ugrađivan, nadzora i svega drugog. Ako je negde sve bilo pogrešno, onda je na ovoj deonici koja je i bespotrebno počela da se gradi - rekao je Popović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.