NavMenu

Dupliran broj kineskih turista u Srbiji

Izvor: Beta Četvrtak, 15.11.2018. 11:15
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock)
Srbiju je u prvih devet meseci ove godine posetilo 77.543 turista iz Kine, što je 103% više nego u istom prošlogodišnjem periodu, a broj njihovih noćenja povećan je za 94% , na 134.852, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Direktorka TOS Marija Labović je za kineske medije kazala da je Kina za Srbiju jedan od najvažnijih strateških partnera i da je saradnja sa zemljama regiona i ostatka Evrope veoma važna za privlačenje turista iz Kine koji su u Srbiji imali veliki rast u poslednje dve godine.

TOS je istakla da nastavlja kampanju promocije turizma Srbije u Kini.

- Uz podršku Evropske turističke komisije, Srbija se predstavila na promotivnim događajima u Kini zajedno sa Dunavskim centrom za kompetenciju, Nacionalnim turističkim organizacijama Mađarske i Nemačke, i to u Pekingu, Gvangdžou i Šangaju. Na ovim događajima bio je prisustan veliki broj najznačajnijih predstavnika privrede i medija iz tih gradova - navodi se u saopštenju TOS.

Dodaje se da je turistička ponuda zemalja učesnica i Dunav kao veza među njima bila veoma atraktivna Kinezima.

Najavljeno je da će TOS objediniti predstavljanje turističke privrede iz Srbije na najznačajnijem sajmu turizma u Šangaju, koji se održava od 16. do 18. novembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.