NavMenu

OTP grupa ne prodaje banku u Srbiji

Izvor: Beta Ponedeljak, 20.04.2009. 13:20
Komentari
Podeli

Banka OTP nastaviće poslovanje u Srbiji, a prošle godine ostvarila je dobit pre oporezivanja od 1,39 milijardi dinara, što je za 33,5% više nego u 2007, izjavio je predsednik Izvršnog odbora te banke Henrik Aut (Henrik Auth).

On je u intervjuu agenciji Beta kazao da mađarska OTP bankarska grupa neće prodati svoju banku u Srbiji, već da planira dalji razvoj poslovanja.

- OTP grupa planirala je proširenje poslovanja na tržišta bivših republika Sovjetskog saveza. U okviru toga razmatrana je mogućnost prodaje banaka u Slovačkoj i Srbiji, ali je u oktobru 2008. doneta strateška odluka o ostanku na srpskom tržištu - naglasio je Aut.

Procenjeno je da, kazao je, tržište u Srbiji ima potencijal u kojem OTP banka posluje uspešno i stabilno i da je, dugoročno gledano, dalji razvoj poslovanja u Srbiji najbolje rešenje.

Prema rečima Auta, ukupna bilansna suma u OTP banke u Srbiji prošle godine je uvećana 19,4%, na 48,3 milijarde dinara, a na 2,51 je posrastao tržišni procenat.

- Ukupan kapital banke u 2008. godini iznosio je 12,54 milijarde dinara, dok je akcijski kapital banke 6,6 milijardi dinara. Povećanje akcijskog kapitala banke nije planirano za ovu godinu - naglasio je on.

Predsednik Izvršnog odbora OTP banke je naveo da je u toku reorganizacija poslovanja da bi se povećala efikasnost, precizirajući da je taj proces posledica spajanja tri banke u Srbiji - Kulske, Niške i Zepter.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.