NavMenu

Festival Kaktus 2018 u Beogradu okupio najbolje kreativce iz celog sveta

Izvor: eKapija Sreda, 14.11.2018. 15:43
Komentari
Podeli
Učesnici debate Idea is nothing without execution (Foto: Dragana Obradović)Učesnici debate Idea is nothing without execution
Najbolji i najnagrađivaniji svetski kreativci i komunikacioni stručnjaci iz agencija kao što su David&Goliath Los Anđeles, Leavingstone Tbilisi, McCann London, Havas Blockchain Pariz, WINGS Creative Leadership Lab, Ketchum Moskva, Wecollab i We are Social, samo su neki od predavača na četvrtom po redu nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija - Kaktus 2018, koji je održan u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Slogan ovogodišnjeg festivala bio je "Idea is nothing without execution!", pri čemu je akcenat bio na kvalitetnim i vanvremenskim egzekucijama, bez kojih ni jedna ideja ne bi mogla da preživi.

Upravo je u skladu sa sloganom Kaktusa, drugog dana festivala organizovana i zanimljiva debata na temu "Idea is nothing without execution" (powered by Huawei Srbija), u kojoj su učestvovali Uroš Miklavčić (Huawei, Slovenija), Ljiljana Radosavljević (PepsiCo West Balkans), Aleksandar Milić (Sberbank), Katarina Lero (MARS - Orbit), Sašo Dimitrievski (Pristop grupacija, Slovenija) i Nemanja Stanković (Executive Group). Moderator debate bila je Marina Grihović (Headline i Dkit).

I ove godine festival je doživeo veliki uspeh a Ivana Parčetić Mitić, direktorka Marketing mreže koja je i organizator Kaktusa, kaže za eKapiju da je festival još jednom nadmašio sva očekivanja.

- Zaista smo prezadovoljni ovogodišnjim Kaktusom, tu smo sad već četvrti put, što je zaista veliki uspeh u Srbiji. Za festival je vladalo veliko interesovanje, o čemu svedoče prepune sale oba dana. Trudimo se da svake godine budemo sve bolji, imamo kvalitetne predavače, dovodimo ljude iz svih krajeva sveta. Jednostavno, želimo da ponudimo kolegama nešto što do sada nisu imali prilike da vide. Tu je i sad već tradicionalna dodela Kaktus nagrada, pri čemu smo imali mnogo više prijavljenih radova nego ranijih godina, tako da i u tom smislu podižemo kvalitet festivala.

Srbija je najveće tržište u regionu, kada je reč o integrasianim komunikacijama, stoga i ne čudi što se Marketing mreža odlučila za pokretanje ovog festivala.

- Pre četiri godine u Srbiji nismo imali svoj nacionalni festival, zato smo se odlučili na taj veliki korak i hrabar potez da organizujemo jedan nacionali festival i zaista podignemo standarde, kako u dodelama nagrada, tako i u samom kvalitetu sadržaja. Uveli smo određeni standard, što je jako važno jer sada možemo da stanemo rame uz rame sa hrvatskim i slovenačkim tržištima.

Iako je festival integrisanih komunikacija tek završen, Marketing mreža već pravi planove za Kaktus 2019, a tu je i biznis događaj koji se organizuje u martu mesecu.

- Mi konstantno radimo, kupimo utiske sa različitih festivala iz sveta i regiona, bićemo aktivni sledećih 9-10 meseci, kako bi sve izgledalo kako treba i kako bismo i naredne godina na Kaktusu imali najbolje predavače - zaključuje Ivana Parčetić Mitić.

Debata "Idea is nothing without execution" bila je samo jedan u nizu zanimljivih dešavanje na Kaktusu, pošto je posetiocima tokom dva dana ponuđen kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova.

Festival Kaktus 2018 podržalo je 30 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Mercator S, Marbo Product, Jaffa Crvenka, Sberbank, CAR:GO, AVON, Delta Holding, Zlatiborac, Coca-Cola HBC Srbija, Doncafe,McDonalds,Huawei Srbija i brend Orbit. Kompanija Microsoft Srbija bronzani je sponzor, dok je Heineken Srbija, sada već tradicionalno prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Ovation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group, SuperDot, Alma Quattro, Smart+ Research, Info Media Group. Festival su podržali i Nova Communications, Led Media BiH, Propix, Reprodukcija, BGB Studio i Chameleon.


D. O.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.