Izvor: eKapija | Sreda, 14.11.2018.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uspešna godina za Baupartner u gradnji i montaži objekata - Tržište Srbije u fokusu

Izgrađen objekat za firmu Elsta Mosdorfer Bosnia u Živinicama
Firma Baupartner iz Lukavca za osam godina postojanja ima iza sebe više od 250 realizovanih ugovora na području BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švedske, Libije.

- Od početka 2018. beležimo odlične rezultate. Prošla godina je bila rekordna za kompaniju. Osim izuzetno dobrih rezultata na tržištu BiH, izgradili smo i 16 objekata u Srbiji, površine od 1.200 do 30.000 m2 te objekte u Hrvatskoj - kažu u Baupartneru.

Od završenih projekata izdvajaju proizvodnju i ugradnju betonskih prefabrikovanih elemenata za firmu Prodanović u Šapcu (proizvodni pogon od 7.100 m2), zatim saradnju sa kompanijom Konstruktor Konsalting, koja je bila nosilac projekta izgradnje objekta od 4.500 m2 za koji su proizveli, a zatim i ugradili, montažne temeljne konstrukcije, betonske stubove, glavne krovne nosače i rožnjače, kao i projekat u saradnji sa kompanijom EyeMaxx na izgradnji prve faze njihovog objekta čija je ukupna površina 30.000 m2 u Novim Banovcima, a trenutno rade i na izgradnji druge faze, navode iz Baupartnera.

Osim povećanja obima posla i projekata, izgradili su i novi pogon u koji je uloženo više od 1,5 mil EUR. Na površini od 18.000 m2 zemljišta u objektu od 3.600 m2 počeli su proizvodnju prednapregnutih šupljih ploča, gde su uposlili dodatnih 30 radnika. Planirani kapacit je više od 10.000 m2 tavanica mesečno.

Baupartner u ovoj godini ima potpisane ugovore i u Sloveniji i Hrvatskoj, tako da očekuju povećanje obima posla i na tim tržištima. Glavni fokus, ipak, ostaje na novim projektima u Srbiji, kao tržišta koje je u najvećoj ekspanziji.

- Trenutno smo počeli pripremne radove za austrijski Boxmark Leather koji širi proizvodne pogone u Lukavcu na 10.000 m2, u prvoj fazi. Boxmark Leather uz proizvodne hale u Lukavcu planira da izgradi i upravnu zgradu, kao i blok skladišta. Izvođač svih radova je naša firma.

Završili su i montažu AB konstrukcije za objekat firme Elsta Mosdorfer Bosnia u Živinicama, koji se prostire na 9.000 m2. Elsta Mosdorfer Bosnia je članica grupacije Knill Grupe koja ima 29 kompanija i posluju u 16 zemalja svijeta. Objekat je izgrađen u rekordnom vremenu.

- U fazi smo pregovaranja za nekoliko veoma značajnih projekata. Poslovni rezultati u ovoj godini potvrđuju orijentaciju kompanije ka širenju na međunarodno tržište, što nam uliva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo poverenje koje naši kupci imaju u nas - zaključuju u Baupartneru.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.