Izvor: eKapija | Sreda, 14.11.2018.| 09:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro akcioni plan za zajednički nastup Srbije i Slovenije na trećim tržištima - U fokusu Kina, Vijetnam i Afrika

Ilustracija (Foto: style-photography/shutterstock.com)
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je u utorak, 14. novembra, sa ministrom za ekonomski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravkom Počivalšekom o daljem unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Ljajić i Počivalšek su postigli saglasnost o tome da u što kraćem roku predstavnici dva ministarstva sačine detaljan akcioni plan za zajednički nastup na trećim tržištima, sa posebnim akcentom na tržišta Kine, Vijetnama i afričkog kontinenta.

Takav akcioni plan imao bi za cilj povećanje izvoza Srbije i Slovenije na pomenuta tržišta, kao i privlačenje turista, posebno kineskih, uzimajući u obzir nove trendove i navike turista u svetu da tokom jednog putovanja posećuju više zemalja.

Sagovornici su se dogovorili i o održavanju turističkog foruma Srbije i Slovenije početkom naredne godine, čiji bi fokus bio na novim oblicima saradnje njihovih turističkih privreda u banjskom i velnes turizmu, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.