NavMenu

Drugo sedište Amazona - u dva grada

Izvor: Tanjug Sreda, 14.11.2018. 08:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Gigant u elektronskoj trgovini Amazon za svoje drugo sedište odabrao je dve lokacije u Severnoj Americi - u okolini Njujorka i Vašingtona.

Na obe lokacije, označene kao HQ2, na Long Ajlendu, u njujorškom okrugu Kvins, kao i u okrugu Arlington, na severu Virdžinije, u široj okolini Vašingtona, biće izgrađene kancelarije za oko 25.000 ljudi, prenela je agencija Rojters.

Amazon planira da potroši 5 mlrd USD na razvoj ta dva centra kompanije, čije je sedište, inače, u Sijetlu. U planu je da zapošljavanje u tim novim centrima kompanije započne iduće godine.

- Ove dve lokacije će nam omogućiti da privučemo vrhunske talente, koji će nam pomoći da nastavimo sa inovacijama u godinama koje dolaze - naveo je u saopštenju izvršni direktor Amazona Džef Bezos.

Kompanija je, kako je navedeno, odabrala Nešvil za "centar izuzetnosti" sa 5.000 radnih mesta, a baviće se transportom, snabdevanjem i drugim aktivnostima.


Amazon je dobio 238 prijava poslatih iz mnogih mesta širom Severne Amerike, u cilju da baš ona budu odabrana kao drugo sedište kompanije. Više gradova i država obećavalo je u svojim ponudama milijarde dolara poreskih i drugih olakšica ako bi postali takozvano sedište HQ2. Amazon se ipak opredelio da svoje drugo sedište podeli između finansijske i političke prestonice SAD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.