NavMenu

Kruševački 14. oktobar povećao obim proizvodnje - U planu zapošljavanje još 1.000 radnika

Izvor: RTS Ponedeljak, 12.11.2018. 11:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)Ilustracija
Od posrnulog giganta, posle godinu dana uz novog vlasnika Czechoslovak grupu, kruševački 14. oktobar stao je na noge. Nekadašnju muku nedostatka proizvoda i kupaca zamenio je novi problem – nedostatak radne snage. Potrebno im je mnogo više radnika od trenutno zaposlenih 250. Zato uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje organizuju obuke.

U Fabrici transmisije, koja je uvek bila ponos kompanije, za mašinama mladi ljudi. Obučavaju se za metalostrugare, brusače, glodače, livce.

- Završio sam za prehrambenog tehničara u Hemijskoj školi. Čuo sam preko biroa da traže radnike za 14. oktobar i sada se obučavam se za CNC mašinu - kaže Danijel Milosavljević iz Kruševca.

Metalaca potrebnih 14. oktobru na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nema, jer se godinama u Kruševcu ne školuju.

- U komunikaciji sa poslodavcem ovde i u skladu sa njihovim potrebama definisali smo ono što su njihove potrebe u toku ove i mislim da već imamo određene planove za iduću godinu i krenuli smo u ovu vrstu obuka. Dvadeset lica je angažovano. Mi se nadamo da će uz dobru komunikaciju sa starim majstorima, kojih ima ovde na liniji, već uspeti da se obuče i da ostanu da rade - ističe Predrag Marković iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

U fabrici su remontovane stare i kupljene nove mašine, dogovorene desetine poslova i izvoz. Za tržište spremaju i nov proizvod – utovarivač.

- Došao je novi poslodavac i, evo, uspešno funkcionišemo već godinu dana. Povećan je obim proizvodnje, povećana je i zaposlenost ljudi - navodi poslovođa Prvoslav Memišević.

U 14. oktobru planiraju da u naredne dve godine zaposle 1.000 radnika, a prvih 20 koji su već na obuci posao će dobiti krajem decembra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.