Izvor: eKapija | Nedelja, 11.11.2018.| 14:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Da li će odgovornost ubiti kreativnost? - Debata Epica Awards Creative Circle u Amsterdamu 15. novembra

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Pitanje - da li će odgovornost ubiti kreativnost? – tema je kojom će se klijenti, agencije i novinari baviti 15. novembra na događaju Epica Awards Creative Circle, u KIT Royal Tropical institutu, jednom od najupečatljivijih zdanja u Amsterdamu.

Kako navode organizatori, učesnici na nizu ekskluzivnih okruglih stolova biće ABN Amro, KPN, Nuon, Philips i PWC. Agencije predstavljaju BETC, Cheil, DDB, Superheroes, We Are Social i Wieden + Kennedy. Njima će se pridružiti novinari iz medija kao što su Adweek, Adformatie i Werben & Verkaufen.

Industriju će predstavljati idejni predvodnici iz Evropskog udruženja za marketinške standarde (European Advertising Standards Alliance – EASA), Biroa za oglašavanje na internetu (Internet Advertising Bureau – IAB), Digitalnih agencija Holandije (Dutch Digital Agencies – DDA) i asocijacije holandskih konsultanata za komunikacije VEA.

Teme kao što su rodna ravnopravnost, seksualna orijentacija, politički ekstremizam i klimatske promene su neizbežne, ali su istovremeno osetljive za komunikaciju. Organizatori skupa pitaju se u kom trenutku marketing zasnovan na društvenom angažmanu postaje neiskren? Da li je moguće imati kontroverzne ili čak politički nekorektne reklamne kampanje?

Događaju će prisustvovati i studenti New School Amsterdam, a skup podržavaju partneri Adobe, Euronews, Screenvision i EASA.

Ceremonija dodele nagrada Epica (Editors and Publishers International Creative Awards) biće održana 14. novembra u 19 časova, u Royal Tropical Institutu, a najkreativnije radove izabraće žiri sastavljen od predstavnika medija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.