Izvor: Tanjug | Nedelja, 11.11.2018.| 11:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

MSP sektoru dodeljeno 200 miliona dinara subvencija za zapošljavanje više od 400 radnika

(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Predstavnicima 17 malih i srednjih preduzeća dodeljeni su ugovori za subvencije za otvaranje 404 nova radna mesta vredni 200 miliona dinara. Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je to samo deo onoga što u vladi čine za brži ekonomski razvoj Vojvodine i cele Srbije.

- Konkursi ne podrazumevaju samo otvaranje novih radnih mesta, već je tu i modernizacija proizvodnje, uvođenje nove opreme i tehnologija, kao i ravnomeran regionalni razvoj, jer smo prepoznali preduzeća koja ulažu u nerazvijene opštine i ona su dobila najviše sredstava, tako da je korist višestruka - rekao je Milićević.

Od formiranja, pre godinu i po dana, preko Razvojne agencije Vojvodine je kroz dosadašnje konkurse sa 650 miliona dinara omogućeno zapošljavanje 1.490 radnika.

- Jedan od tri najsrećnija dana u godini za RAV je kada potpisujemo ugovore i praktično vraćamo deo sredstava koja privreda izdvaja za državu. Na taj način pokušavamo da pomognemo pre svega našim, domaćim preduzećima koja se bore u uslovima otvorenog tržišta i surove konkurencije - rekao je direktor Razvojne agencije Nikola Žeželj.

Milićević je najavio da će u 2019. biti i drugih vrsta pomoći Pokrajinske vlade kroz subvencije za MSP, i to pre svega za uvođenje novih i sofisticiranih tehnologija i za podsticanje izvoza.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.