Izvor: eKapija | Sreda, 14.09.2005.| 12:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Cable&Wireless nabavlja jezgro IP mreže sledeće generacije od Cysco Systems, koji će obezbediti vodeći sistem za rutiranje CRS-1

Cable & Wireless je najavio sklapanje ugovora o nabavci elemenata jezgra svoje Internet protokol (IP) mreže sledeće generacije (NGN) sa kompanijom Cisco Systems.

Elementi jezgra IP fiksne i bežične NGN obezbeđuju veze i otpornost potrebne za IP saobraćaj visokog kapaciteta kroz celu mrežu.

Cable & Wireless će upotrebiti 15 rutera Cisco® CRS-1 Carrier Routing System raspoređenih po celoj mrežu u Velikoj Britaniji, a svaki će imati novi operativni sistem, softver Cisco IOS® XR.

Infrastruktura sa mogućnošću Multiprotocol Label Switching (MPLS) koristi napredne mogućnosti kako bi fiksna i bežična mreža izašle u susret sve strožim zahtevima koje nameću nivoi usluga koje se pružaju korisnicima i pragovi performansi. Ovim će se omogućiti sledeći korak u razvoju širokopojasne i IP tehnologije, uključujući podršku za prenos glasa, videa i podataka putem jedinstvene, objedinjene mreže.

Frank Mount, glavni tehnički rukovodilac grupe Cable & Wireless, izjavio je: "Cable & Wireless predvodi transformaciju telekomunikacionih delatnosti u Velikoj Britaniji podstičući stalni rast novih klijentskih usluga, uključujući širokopojasne i napredne IP usluge namenjene stanovništvu i preduzećima. Cisco nam je pružio izvanrednu podršku tokom dovršavanja prve faze instalacije CRS-1 rutera kako bismo ispunili rok za aktiviranje mreže."

Mike Volpi, viši potpredsednik odeljenja za tehnologiju rutiranja kompanije Cisco Systems je rekao: "Velika je posvećenost grupe Cable & Wireless globalnoj telekomunikacionoj industriji koja se širi na tržište potrošačkih širokopojasnih usluga, i sada je više nego ikada važno imati pravu osnovu za pordšku rasta novih usluga prenosa glasa, videa i podataka. Raduje nas što su Cable & Wireless izabrali Cisco CRS-1 za transformaciju jezgra svoje mreže sledeće generacije i pružili nam priliku da podržimo razvoj njihove progresivne mreže."

Dodatni tenderi za ostale ključne elemente mreže, uključujući optičku mrežu i infrastrukturu za prenos glasa putem mreže će biti objavljeni kada za to dođe vreme.

Cable & Wireless su objavili svoje planove za mrežu sledeće generacije 20. aprila 2005. Detalji o tome mogu se naći na adresi: http://www.cw.com/media_events/media_centre/releases/2005/04_20_2005_24.html

Ovaj ugovor je poslednji koji su Cable & Wireless najavili. Ethernet element mreže sledeće generacije je dodeljen kompaniji Tellabs 26. maja, omogućujući prvu fazu puštanja mreže u rad 19. avgusta 2005.

Cable & Wireless su u aprilu najavili investiciju od £190 miliona u sopstvenu NGN kako bi trasformisali svoju kompletnu mrežu, drugu po veličini u Velikoj Britaniji, u topologiju sledeće generacije. Prednosti koje se na ovaj način ostvaruju uključuju povećanu sposobnost ponude vodećih IP usluga na tržištu; smanjenje troškova poslovanja; omogućavanje značajnog rasta saobraćaja i pružanje klijentima prilike da pređu na nove usluge pre odgovarajuće transformacije koju je najavio BT.

O kompaniji Cable & Wireless

Cable & Wireless je jedna od vodećih međunarodnih telekomunikacionih kompanija. Ona pruža usluge fiksnog i mobilnog prenosa glasa, podataka, IP (Internet protokol) i širokopojasnih usluga poslovnim korisnicima i stanovništvu, kao i usluge drugim telekomunikacionim i mobilnim operaterima i provajderima sadržaja, aplikacija i Internet usluga.

Veći deo svog poslovanja Cable & Wireless obavlja u Velikoj Britaniji, na Karibima, u Panami, Makaou i Monaku. Dodatne informacije o kompaniji Cable & Wireless mogu se naći na adresi www.cw.com

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.