Izvor: Glas zapadne Srbije | Petak, 09.11.2018.| 13:14

Norveška kuća ipak nije na prodaju

Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)
Povodom natpisa da se kuća srpsko-norveškog prijateljstva poznatija kao Norveška kuća u Gornjem Milanovcu prodaje, oglasio se i generalni sekretar Norveškog društva Srbije Dragan Marković.

- Norveško društvo je sa pravnim zastupnicima potpisalo vansusdsko poravnanje i prihvatilo izmirenje starog duga restorana Norveške kuće, tako da je taj problem skinut sa dnevnog reda. Žao nam je što je sud prihvatio nezakonitu odluku o prodaji nesrazmerno velike imovine u odnosu na dug (ispod 0,50 %), i što je ta odluka izašla na oglasnoj tabli i sajtu suda, umesto da su nas obavestili i vansusdskim poravnanjem sa našim društvom zatvorili slučaj. U svakom slučaju, posle velike medijske buke, takav smo dogovor i postigli. Tako da Norveška kuća, kao objekat od velikog značaja, kako za Norvešku i za našu zemlju, tako i za opštinu Gornji Milanovac ne ide na doboš - rekao je Marković.

Kada je reč o prodaji Norveške kuće, Marković ističe da u statutima društava prijateljstva Norveške i Srbije, izričito se u posebnim paragrafima navodi da ovaj objekat ne može biti predmet privatizacije, zaloga za kredite, hipoteke niti bilo kojeg drugog vida ugrožavanja simbola prijateljstva između ove dve zemlje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.