Izvor: eKapija | Petak, 09.11.2018.| 10:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Ćupriji će se proizvoditi i stolice za kompaniju IKEA - Standard Furniture Serbia planira investiciju vrednu 1,2 mil EUR u 2019.

Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Standard Furniture Serbia, kooperant robnih kuća IKEA, planira u 2019. godini novu investiciju vrednu čak 1,2 mil EUR, saznaje eKapija.

Kako za naš portal kaže direktor ove fabrike Miodrag Perović reč je o investiciji u novi proizvodni pogon, sušaru za drvo i novu opremu.

- Realizaciju ove investicije očekujemo u 2019. godini, posle čega ćemo svom portfoliju pridodati još jedan novi proizvod za IKEA robne kuće - objašnjava Perović i dodaje da su svi proizvod ove kompanije pravljeni isključivo od najkvalitetnije bukve.

Kompanija iz Ćuprije zapošljava trenutno 280 ljudi, a nakon nove investicije biće uposleno još 50 ljudi. Standard Furniture Serbia u svoj proizvodni portfolio tako će uvrstiti BEKVÄM stolice sa dva stepenika.

Podsetimo, Standard Furniture Serbia radi za kompaniju IKEA već 14 godina, a njihovi proizvodi se nalaze u 399 njihovih robnih kuća. Javnosti su najviše poznati po proizvodnji dasaka i oklagija, ali kako kaže direktor ove komapnije to čini oko 20% njihove proizvodnje.

On dodaje da će im kao kreditor, za novu investiciju, pomoći i IKEA.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.