Izvor: Glas zapadne Srbije | Petak, 09.11.2018.| 12:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Američka kompanija MHT Products proizvodiće nove pametne satove u Srbiji - Ugradnja softvera u Priboju

Ilustracija (Foto: Spectral-Design/shutterstock.com)
Američka kompanija MHT Products, predstaviće uskoro novi model pametnog sata (W -13 Smart watch), sa softverom koji će biti urađen u Srbiji.

- Očekujemo da će se naš proizvod za manje od mesec dana naći u prodaji, a biće ponuđen i kupcima u Srbiji - kazala je za Glas zapadne Srbije Jasna Petrović, menadžerka te američke kompanije koja posluje u Srbiji.

MHT Products osnovan je u SAD 2012. godine, a pre dve godine pokrenut je proizvodni pogon u Slobodnoj zoni u Priboju. U adaptiranom pogonu nekadašnjeg FAP-a, proizvode se uređaji visoke tehnologije koji se kontrolišu putem aplikacije na telefonu, i aparati za očuvanje životne sredine.

- Direktor i vlasnik kompanije Šan Masoudnia izabrao je Priboj kao idealnu sredinu za proizvodnju naših uređaja, jer je naišao na odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i Slobodnom zonom. Za sve što nam je bilo potrebno imali smo kome da se obratimo. Mi smo bili među prvima koji su došli ovde, a adaptacija prostora, koji nije bio u funkciji godinama, trajala je šest meseci - izjavila je menadžerka firme koja trenutno zapošljava 17 Pribojaca.

Proizvodi iz Priboja izvoze se na tržište Amerike, Australije i Kanade, a sve što izađe iz pogona grada na Limu, nosi natpis Made in Serbia.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijalom u Prijepolju, organizovana je obuka za rad na CNC mašinama, za 10 nezaposlenih. Još 10 Pribojaca bez posla obučava se za posao na sklapanju elektro delova.

- Na početku nam je bilo teško da nađemo stručan kadar. U Priboju ima dosta mašinskih tehničara, ali mašine su bile drugačije pre 10 ili 20 godina. Tehnologija je napredovala, to su sada kompjuterizovane mašine, tako da postoji potreba za obukom kandidata koji su zainteresovani da ostanu u toj oblasti i rade na CNC mašinama - ističe Jasna Petrović, dodajući da je obuka na obostrano zadovoljstvo, jer kandidati koji pokažu najveću zainteresovanost imaju mogućnost da dobiju posao u kompaniji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.