Izvor: Tanjug | Četvrtak, 08.11.2018.| 19:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ćuprija dobila Poslovni savet - Na čelu Petar Stošić

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Privrednici Ćuprije osnovali su danas Poslovni savet čiji je cilj da unapredi poslovnu klimu u opštini i poboljša saradnju javnog i privatnog sektora.

Za predsednika su predstavnici 34 firme iz Ćuprije izabrali Petra Stošića iz firme MIP procesna oprema, koji zapošljava 110 radnika, proizvodi posude i rezervoare pod pritiskom, a glavno tržiste im je Evropska unija.

Kako je saopštila Informativna služba opštine, konstutivnoj sednici je prisustovao predsednik opštine Ninoslav Erić, koji je novinarima rekao da očekuje da će sada i lokalna samouprava lakše da dolazi do nekih rešenja.

- Radili smo od 2013. godine na razvoju privrede opštine, izgradili smo industrijsku zonu, dovodili strane investitore, ali smo uvek bili svesni da moramo da vodimo računa, uslovno rečeno, o našim, domaćim
privrednicima - rekao je Erić.

Uveren je da će se preko Poslovnog saveta čuti predlozi privrednika, da će oni biti u Strategiji razvoja i u budžetu opštine.

Kriterijum za ulazak u Poslovni savet je bio da firma ima najmanje deset zaposlenih i obrt veću od 50 miliona dinara.

Za zamenika predsednika Poslovnog saveta izabrana je Slavica Kojić iz MIP RŠV, koja je rekla da je njeno preduzeće "previše uposleno" i objasnila da radi za Železnicu Srbije, za NIS, a od danas, kako je rekla i za Železaru u Smederevu.

Ona je dodala da će njeno firmi, zbog povećanog obima posla biti potrebni novi radnici.

Direktor Standarda, jedinog kooperanta kompanije IKEA u Srbiji Miodrag Perović je rekao da ta firma "uskoro ulaže još 1,2 mil EUR u proizvodnju i da će joj biti potrebno novih 50 radnika".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.