Izvor: N1 | Četvrtak, 08.11.2018.| 17:24

Ivica Todorić izručen Hrvatskoj

(Foto: Youtube)
Nekad najmoćniji hrvatski privrednik Ivica Todorić, protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog "pribavljanja imovinske koristi", izručen je Hrvatskoj godinu dana od hapšenja u Londonu, gde se sklonio posle izbijanja afere Agrokor.

Avion u kojem se nalazio Todorić u pratnji policije sleteo je na zagrebački aerodrom 7. oktobra oko 20.50 časova, a Todorić je po izlasku iz aviona ušao u vozilo policije.

On je potom odveden u zatvor Remetinec budući da mu je ranije određen istražni zatvor.

Noć će provesti u pritvoru, a očekuje se da će sutra biti ispitan u tužilaštvu koje je u oktobru prošle godine pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Baker Tilly koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu omogućili pribavljanje više od 1,142 milijardi kuna protivpravne dobiti.

Todorić je u London otišao tvrdeći da ga politički progone hrvatske vlasti.

On je, nakon što mu je potvrđena odluka o izručenju Hrvatskoj, izjavio da je "malo razočaran", ali da je spreman za dalje bitke.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.