Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.11.2018.| 13:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija za softverski inženjering Namics najavila dalje širenje u Srbiji

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Švajcarska softverska agencija Namics, koja u Srbiji posluje od 2014. godine, spojila se sa kompanijom Merkle, svetskim liderom za digitalna rešenja zasnovana na podacima. U narednom periodu, Namics će nastaviti sa svojim planom zapošljavanja tima od 100 softverskih inženjera, najavili su iz beogradske kancelarije.

Jan Keler, direktor kancelarije u Beogradu, istakao je da će integracija dve agencije omogućiti srpskim stručnjacima da savladaju nove usko-specifične oblasti. - Tokom četiri godine, koliko poslujemo na tržištu Srbije, osnovali smo timove za platforme Hybris i AEM bazirane na Java programskom jeziku, zatim timove za Frontend i .NET tehnologije i timove koji se bave mobilnim rešenjima i dizajnom. Nedavno smo formirali i QA ogranak. Osim konstantnog širenja timova, omogućićemo inženjerima da konstantno razvijaju svoje veštine - objasnio je Keler.

Integracija Namics-a i Merkle-a, kako dodaje, Keler, osiguraće pristup najsavremenijim platformama i rad sa najrazličitijim tehnologijama, ali će otvoriti i pristup različitim sferama digitalnog tržišta. "Merkle" je svetski poznat po poslovanju zasnovanom na podacima, "pa će Namics-ov tim biti ojačan veštinama koje se odnose na baze podataka, analize i korisničko iskustvo.

Keler podseća da su srpski softverski inženjeri značajno doprineli razvoju nekih od najodlikovanijih Namics-ovih projekata kao što je "Relaunch Sunrise. Mobile First" i zaključuje: "Za to rešenje dobili smo posebno priznanje za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju - Swiss Digital Transformation Award, a sigurni smo da će nam integracija sa Merkle omogućiti da se dodatno razvijamo i stvaramo nove prilike za napredak softverske industrije u Srbiji i na međunarodnom nivou."

Softverska agencija Namics jedan je od lidera za digitalnu transformaciju poslovanja sa tradicijom dužom od 20 godina, a kancelariju u Beogradu otvorila je 2014. godine, kao prvo predstavništvo van Švajcarske i Nemačke. Po realizaciji ove investicije, Namics je srpske softverske inženjere integrisao u internacionalne timove i rad na međunarodnim projektima.

Podsetimo, švajcarska softverska agencija Namics osnovana je 1995. godine i trenutno zapošljava više od 550 profesionalaca u Beogradu, Sent Galenu, Cirihu, Frankfurtu, Minhenu i Hamburgu. Namics-ovi timovi razvijaju rešenja za neke od najvećih svetskih kompanija među kojima su Victorinox, BASF, Medela, Ciriški aerodrom, Migros i Boehringer Ingelheim, navodi se u saopštenju kompanije.

Merkle je vodeća svetska marketinških agencija koja svoje poslovanje zasniva na podacima i tehnologiji, specijalizovana za unikatna i personalizovana rešenja namenjena različitim platformama i uređajima. Više od 30 godina, Merkle razvija rešenja za kompanije sa Fortune 1000 liste, nevladine organizacije i brendove kao što su Volkswagen, Tesco, Canon i Kraljevska banka Škotske. Sa sedištem u Merilendu (SAD), Merkle zapošljava 5.500 ljudi u Evropi, Americi i regionu Azije i Pacifika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.