NavMenu

Pokrajina pomaže Evropsko prvenstvo u atletici za juniore sa 20 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 15.04.2009. 17:29
Komentari
Podeli

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić i direktor "Prvenstva Evrope 2009" Stevan Zorić, potpisali su ugovor o pomoći Izvršnog veća Vojvodine tom preduzeću u iznosu od 20 miliona dinara.

Taj iznos biće iskorišćen za nabavku sportske opreme i rekvizita, koji će se nalaziti na novosadskom stadionu "Karađorđe" za vreme Evropskog prvenstva u atletici za juniore od 23. do 26. jula, a koja će ostati u vlasništvu Atletskog kluba "Vojvodina", izjavio je Dulić na konferenciji za novinare.

- Organizacija jednog ovako velikog takmičenja je sjajna prilika da se dokažemo kao dobri domaćini i potvrdimo tradicionalnu srdačnost i gostoprimljivost. Treba da prezentujemo i dobre organizacione sposobnosti i to da pripadamo Evropi i da ona pripada nama- kazao je Dulić.

On je dodao da je za rekonstrukciju stadiona "Karađorđe" i Đačkog igrališta, gde će borilišta biti postavljena, grad Novi Sad izdvojio više od 300 miliona dinara.

Prema rečima direktora prvenstva, to je jedno od najvećih takmičenja koje su Novi Sad i Vojvodina ikada imali, a u Srbiji, nešto slično, u atletici priređeno je još davne 1962. godine.

- Priprema infrastrukture ide svojim tokom i svi rokovi ispoštovani su u dan. Na vreme će biti gotova i rekonstrukcija studentskih domova, u kojima će se naći 95% učesnika, a ako bismo sada "pokrenuli sve motore", bili bismo spremni i za 25 dana - kazao je Zorić.

Prema rečima organizatora, već sada se na prvenstvu očekuje oko 1.420 učesnika, odnosno sportista, trenera i pratilaca. Taj broj će se verovatno popeti na 1.500, čime će Evropsko juniorsko prvenstvo u atletici u Novom Sadu, biti najbrojnije u istoriji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.