NavMenu

One for Hundred iz Austrije za svaki prodati komad nameštaja zasadi 100 stabala

Izvor: Energetski portal Četvrtak, 08.11.2018. 12:01
Komentari
Podeli
(Foto: Sunny Forest/shutterstock.com)
One for Hundred je preduzeće iz Austrije koje proizvodi nameštaj. Prave komade po meri od masivnog drveta, a sav materijal koji koriste u proizvodnji potiče iz njihove sertifikovane šume na severu Beča, u takozvanom Weinviertel (vinska četvrt). Ono što je neobično u njihovom poslovanju jeste to što kada kupite jedan njihov artikal, njihova šuma postane bogatija za sto novih stabala.

Kompanija garantuje vrhunski kvalitet, smanjeno zagađenje životnog okruženja i potpunu transparentnost procesa od drveta do stola. Dizajn njihovog nameštaja je bezvremenski i u isto vreme jedinstven i prilagodljiv vašim željama i potrebama - imate mogućnost da odaberete veličinu komada, vrstu drveta, boje i premaze.

Šuma u oblasti Weinviertel nalazi se u posedu porodice Princhorn duže od dva veka, a vlasnici nastoje da je budućim naraštajima predaju u što boljem stanju. Upravo iz tog razloga, njihovo preduzeće se i posvetilo održivom šumarstvu.

Na imanju One for Hundred rastu mešovite listopadne i četinarske šume koje su se odranije "odomaćile" u tom području. Kompanija izbegava sadnju isključivo jedne vrste drveća i sadi različite kulture u cilju održanja tla zdravim i radi raskošnosti biodiverziteta .

Stabla se sade ručno na proleće i na jesen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.