Izvor: Energetski portal | Četvrtak, 08.11.2018.| 12:01

One for Hundred iz Austrije za svaki prodati komad nameštaja zasadi 100 stabala

(Foto: Sunny Forest/shutterstock.com)
One for Hundred je preduzeće iz Austrije koje proizvodi nameštaj. Prave komade po meri od masivnog drveta, a sav materijal koji koriste u proizvodnji potiče iz njihove sertifikovane šume na severu Beča, u takozvanom Weinviertel (vinska četvrt). Ono što je neobično u njihovom poslovanju jeste to što kada kupite jedan njihov artikal, njihova šuma postane bogatija za sto novih stabala.

Kompanija garantuje vrhunski kvalitet, smanjeno zagađenje životnog okruženja i potpunu transparentnost procesa od drveta do stola. Dizajn njihovog nameštaja je bezvremenski i u isto vreme jedinstven i prilagodljiv vašim željama i potrebama - imate mogućnost da odaberete veličinu komada, vrstu drveta, boje i premaze.

Šuma u oblasti Weinviertel nalazi se u posedu porodice Princhorn duže od dva veka, a vlasnici nastoje da je budućim naraštajima predaju u što boljem stanju. Upravo iz tog razloga, njihovo preduzeće se i posvetilo održivom šumarstvu.

Na imanju One for Hundred rastu mešovite listopadne i četinarske šume koje su se odranije "odomaćile" u tom području. Kompanija izbegava sadnju isključivo jedne vrste drveća i sadi različite kulture u cilju održanja tla zdravim i radi raskošnosti biodiverziteta .

Stabla se sade ručno na proleće i na jesen.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.