NavMenu

Pozorište Zvezdarište od 15. do 21. novembra

Izvor: eKapija Sreda, 07.11.2018. 10:10
Komentari
Podeli
Gradska opština Zvezdara i Savet festivala najavljuju 15. jubilarno izdanje Dečjeg pozorišnog festivala Pozorište Zvezdarište koji će pod sloganom "Odrastanje" biti održan u Beogradu od 15. do 21. novembra 2018. godine.

Festival će biti svečano otvoren mini koncertom hora Kolibri pod dirigentskom palicom Ljiljane Ranđelović u četvrtak, 15. novembra u 10 sati u foajeu Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić, saopštili su organizatori.

U takmičarskom programu 15. Zvezdarišta biće izvedeno 14 predstava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, u izboru selektora Željka Hubača, koje će se takmičiti za festivalske nagrade. Festival će otvoriti predstava Modro blago (Crna Gora), a tokom šest festivalskih dana posetioci Zvezdarišta će moći da pogledaju predstave: Pitam se pitam koliko sam bitan (Srbija), Mačka u čizmama (Srbija), Tužni princ (Bosna i Hercegovina), Sve za ljubav (Srbija), Krickrac to sam ja/Črčke (Slovenija), Mačak i petao (Srbija), Vesela kuća (Srbija), Šporki Špiro i neposlušna Tonka (Hrvatska), Kaštanka (Hrvatska), Mobi Dik (Srbija), Epske igrice: Zidanje Skadra (Srbija), S razlogom (Hrvatska) i Džumbus (Slovenija).

O festivalskim nagradama, kao i svake godine, odlučuju dva žirija: Stručni žiri i Dečji žiri. Članovi Stručnog žirija 15. Zvezdarišta su Nikola Zavišić, pozorišni reditelj i dramaturg, Diana Kržanić Tepavac, glumica i dramski pedagog i Branko Miloradović, pisac, reditelj i scenarista.

I ove godine u ulozi Dečijeg festivalskog žirija biće Mali pozorišni eksperti – deca-učesnici projekta koji od 2016. godine raste i razvija se uz podršku Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade - Asitež Srbija i stručno vođenje mladih pozorišnih profesionalaca okupljenih oko neprofitne pozorišne organizacije Tri groša.

U Pratećem programu Zvezdarišta posetioce očekuje niz zanimljivih sadržaja u znaku odrastanja.

Članovi grupe Mali pozorišni eksperti će u okviru pratećeg programa festivala realizovati i radionicu vršnjačke edukacije o pozorištu "Lecture performance" sa ciljem da ukažu na značaj pozorišta za odrastanje dece i mladih i svojim vršnjacima približe svet pozorišnih umetnosti.

Rastu i razvijaju se i Zvezdarište i Asitež Srbije koji ove godine obeležavaju 15 godina rada i postojanja. U čast jubileja ove godine će u pratećem programu festivala biti priređena retrospektiva sa osvrtom na 15 godina festivala Pozorište Zvezdarište i 15 godina rada Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade Asitež Srbija, saradnju i zajedničke projekte.


Odrastanje kao centralna tema ovogodišnjeg izdanja Zvezdarišta biće lajtmotiv Dečije konferencije pod nazivom Odrastanje uz prirodu i planinarenje na kojoj će članovi planinarske sekcije OŠ Veljko Dugošević predstaviti svoje aktivnosti u prirodi i pozvati vršnjake, ali i roditelje i nastavnike, da više vremena provode u prirodi.

Za roditelje, vaspitače i nastavnike biće organizovano interaktivno predavanje/radionica Odrastanje uz muziku na kome će od muzičkog pedagoga Marijane Milošević Simić, dobiti informacije o uticaju muzike na senzorni, motorički, emocionalni i kognitivni razvoj, kao i smernice i uputstva za rad sa decom različitih uzrasta u cilju podsticanja zdravog rasta i razvoja.

Zvezdarište i ove godine sija u celom gradu predstave će biti igrane na scenama Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić, Pozorište lutaka Pinokio, Pozorišta Pan teatar, Pozorišta Puž i Malog pozorišta Duško Radović, a ulaznice za sve predstave su besplatne.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.