NavMenu

Uspešan start srpskih kompanija na sajmu u Šangaju

Izvor: eKapija Sreda, 07.11.2018. 15:39
Komentari
Podeli
Srpske kompanije uspešno su startovale na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO-CIIE. Kako je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), već prvog dana sajma bilo je primetno veliko interesovanje inostranih distributera za proizvode iz Srbije. Sajam je 5. novembra otvorio kineski predsednik Si Đinping.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizovale su nastup domaćih kompanija na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu China International Import EXPO-CIIE, koji se od 5. do 10. novembra održava u Šangaju.

Glavna poruka našeg paviljona "Budućnost je ovde" ujedno je i poziv svim zainteresovanim partnerima da se upoznaju sa proizvodima iz Srbije.

U okviru privrednog paviljona svoje proizvode predstavljaju kompanije Neutrino power Valjevo, Yumis Niš, Packom international Beograd, Toplički vionogradi Prokuplje, Fruškogorski vinogradi Beočin i Vino Župa Aleksandrovac. U okviru nacionalnog paviljona predstavljeni su i Naučno-tehnološki park Beograd, Turistička organizacija Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.


Srpski proizvodi prepoznati su kao kvalitetni i konkurentni, a sajam u Šangaju velika je šansa za kompanije iz Srbije da povećaju izvoz i budu vidljivije na tržištima širom sveta.

Kineski međunarodni uvozni sajam China International Import EXPO-CIIE jedan je od najvećih sajmova u Kini na kome izlaže više od 170 zemalja iz celog sveta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.