NavMenu

Jugoslav Tintor izabran za predsednika Advokatske komore Beograda

Izvor: Politika Utorak, 06.11.2018. 12:59
Komentari
Podeli
Jugoslav Tintor (Foto: mc.rs)Jugoslav Tintor
Za predsednika Advokatske komore Beograda u ponedeljak, 5. novembra, je izabran Jugoslav Tintor, koji je dobio 760 glasova kolega na izborima za sve organe AKB. Za Zoru Dobričanin Nikodinović glasao je 151 kolega, za Miroljuba Mišu Pavlovića 49, a nevažećih listića bilo je 14.

Glasalo je ukupno 974 advokata, što je do sada najveća izlaznost na izborima u beogradskoj advokaturi. Brojanje glasova završeno je posle ponoći. Tintor je bio na čelu AKB i tokom poslednjih godinu i po dana.

Izborna skupština Advokatske komore Beograda (AKB) počela je u podne beogradskom Sava centru. U punoj sali advokatima su se obratila sva tri kandidata za predsednika AKB, a zatim je glasanje trajalo narednih osam časova i organizovano je po pravilima koja važe za parlamentarne izbore.

U sali Sava centra skenirane su advokatske legitimacije svih koji su došli da glasaju i čija se imena nalaze na jedinstvenom biračkom spisku AKB, koja broji 4.589 advokata.

Zatim su zaokruživali imena na listićima za predsednika, potpredsednika, Nadzorni i Upravni odbor, disciplinskog tužioca i Disciplinski sud AKB, da bi potom listiće pred komisijom ubacivali u glasačke kutije.

Predsednik izborne komisije Aleksandar Samuilović rekao je Politici da je postignuta najveća izlaznost od kada postoji beogradska advokatura. Posle ponoći prebrojani su glasovi za predsednika AKB, a za ostale organe tokom cele noći. Prethodno je na izbornoj skupštini Tintor govorio o rezultatima rada tokom prethodnih i po godinu dana.

- Ovo što sam do sada sprovodio, nameravam da nastavim. Ako mislite da je to dobro, podržite me, ako ne mislite nemojte me podržati. Svako ko dođe na ovu poziciju treba da zna da bez podrške advokata ne može da vodi advokaturu. Verujem da je u advokaturi moguć i red i mir - rekao je Tintor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.