NavMenu

Kopernikus plaćen oko 200 mil EUR?

Izvor: Beta Utorak, 06.11.2018. 09:09
Komentari
Podeli
(Foto: Steve Heap/shutterstock.com)
Kompanija Telekom Srbija je kupila Kopernikus Technology za oko 200 mil EUR, što je 1.000 evra po korisniku jer taj lokalni internet i TV distributer ima 200.000 korisnika, objavila je Balkanska istraživačka mreža - BIRN.

Telekom Srbija koji je juče objavio kupovinu 100% udela Kopernikusa, nije saopštio cenu te transakcije.

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je potvrdila da je odobrila Telekomu da preuzme drugog najvećeg kablovskog operatera zu Srbiji.

- Svojom kvalitetnom korisničkom bazom i finansijskim pokazateljima Koperinkus Technology omogućiće Telekomu Srbija povrat investicije za manje od pet godina, doprineće povećanju vrednosti kompanije i dugoročnom povećanju operativnog profita (EBITDA) za više od 23 mil EUR godišnje - navodi se u pisanom odgovoru Telekoma Srbija BIRN-u.

BIRN je ranije objavio da Telekom Srbija stoji i iza strateškog partnerstva sa Adria Media Grupom.

- Telekom kupovinom Kopernikusa postaje konkurencija kompaniji SBB, najvećem kablovskom operateru u Srbiji i regionu. SBB je nedavno promenila vlasnika kada je KKR grupa svoj većinski paket akcija prodao investicionom fondu iz Engleske za oko 2,6 mlrd USD, čime je ovo postala jedna od najvećih akvizija - naveo je BIRN.

Dodao je da je to najveća akvizicija Telekoma Srbija još od kupovine Telekoma Republike Srpske u jesen 2006. godine kada je za većinski paket akcija plaćeno više od 600 mil USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.